Am încercat produsele mai multor cofetării din Ploiești și împrejurimi. Ce (nu) mi-a plăcut

 Vine Paștele și, odată cu el, tradiții, obiceiuri, cozonac și ouă vopsite. Nu mai fac de ceva vreme cozonac. Ani de zile am muncit, uneori mi-a ieșit, alteori nu, așa că, atunci când am descoperit „bunătatea unui cozonac de casă făcut de altul”, nici nu m-am mai obosit. Pentru mulți, cei care încă se ocupă acasă de prepararea dulciurilor de Paște, acest material are relevanță doar din punct de vedere al torurilor și prăjiturilor. Adevărul e că sunt ani în care și mie îmi lipsește mirosul de cozonac din casă dar… aștept apariția bețișoarelor parfumate cu aromă de cozonac proaspăt. Până atunci deschid din când în când ușa apartamentului. La câte gospodine am pe scară, mereu ajunge și la noi „aroma Paștelui” până în ultima cameră a casei.:)))

Dar să ne întoarcem la cofetăriile noastre…

Din câte cofetării cu laborator propriu am încercat până acum în Ploiești, s-au remarcat câteva. În plus, același tip de tort, de exemplu, comandat de două ori, a fost diferit. Probabil a fost vorba de cofetarul pe care l-am nimerit în tură, pentru că altă explicație nu am găsit.

Primul produs care m-a dat pe spate a fost tortul de bezea cu ciocolată de la Doel Pan, cofetăria de pe strada Nicolae Bălcescu. Din păcate, nu mai este acum cum era acum 3-4 ani. S-o fi schimbat rețeta, s-o fi schimbat cofetarul, nu știu. Cert este că, după ultimele două torturi comandate, am renunțat la acesta. Am mai luat însă Tortul casei, care există și sub formă de prăjitură. Acela este în continuare foarte bun. Tot cei de la Doel Pan au un cozonac ok (da, doar ok după gusturile noastre) și niște pricomigdale delicioase care merită toți banii.

Cofetăria Le Bonbon de pe Republicii a fost cea care ne-a salvat un eveniment anul trecut, atunci când eram în plin lockdown și nu puteam ieși din casă decât pe bază de declarație. Un drum la cofetărie pentru a achiziționa un tort nu era pe lista cu motivele întemeiate pentru a putea ieși din casă. Așa că am apelat la ei cu livrare la domiciliu. Nu am avut prea multe opțiuni, așa că am luat un tort de ciocolată. Experiența, trebuie să recunosc, a fost dezamăgitoare. Deși arăta bine, avea înăuntru fructe congelate. Am avut impresia la început dat că e tort cu înghețată, dar, din păcate, nu era înghețată. Erau doar fructe congelate ceea ce a făcut ca peste puțină vreme să nu mai poată fi comestibil. Măcar momentul festiv fusese marcat…

Am fost surprinsă de această scăpare a lor. Anterior pandemiei mă oprisem de multe ori la ei pentru minipateuri, pricomigdale sau prăjituri. Era prima oară când luam un tort de acolo și… a fost și ultima.

Cam de un an am descoperit Cofetăria Andrei, tot de pe Republicii și, de atunci, este echivalentul a „ceva dulce” pentru noi. De la torturi și prăjituri până la checuri (cu fructe confiate) și cozonaci, totul este la superlativ. Preferata noastră este prăjitura White. Așa cum o spune și numele, este din ciocolată albă. Norocul nostru este că aceeași prăjitură o au și sub formă de tort, ceea ce ne salvează aniversările. De când am descoperit tortul White de la Andrei, nu am mai comandat în altă parte. Vom vedea după ce ne plictisim de el ce altceva vom mai încerca de la ei.

Deși nu am încercat, din lista lor de prăjituri mi-a atras atenția prăjitura fără zahăr, specială pentru cei care au diabet, probleme cu glicemia sau sunt doar la dietă. Este un produs care nu se regăsește în meniul multor cofetării, tocmai de aceea țin să îl amintesc.

În ceea ce privește sărbătorile, fie că vorbim de Paște sau Crăciun, apelăm de ceva vreme la produsele celor de la Dulce și Sărat care, de departe, dau clasă tuturor celor încercate până acum. Cozonacul și pasca de Paște sunt similare cu Dulce și Sărat de ceva vreme încoace. Da, nu au sediu în Ploiești, sunt în Păulești, dar livrează în oraș comenzi mai mari. Cozonac mai bun ca ei, nici bunica nu făcea. Are de toate: și cacao și nucă și fructe confiate și fistic, este cel mai bun cozonac pe care l-am mâncat vreodată. Ceea ce am remarcat a fost și faptul că nu rămâne în gură acel gust dulceag specific cozonacilor „de cumpărat”. Da, vine Paștele așa că vom da din nou comandă de cozonac la Dulce și Sărat.

Pentru a clarifica lucrurile, țin să menționez că recomandările de mai sus sunt doar „recomandări”. Nu înseamnă că cele amintite sunt cele mai bune, nu încercăm să alcătuim nici un top. Sunt doar recomandări bazate pe experiențele proprii, luați-le ca atare.

La articolul cu Da Vinci și Elisium am fost greșit înțeleși cum că am afirma că cele două sunt cele mai bune. Nu, nici pe departe nu asta a fost intenția.

În încercarea de a promova afacerile mici, am făcut câteva recomandări, așa ca și acum. Dacă doriți să țineți cont de ele, bine, dacă nu, poate veniți și cu alte cofetării pe care le recomandați. Lista e deschisă. Haideți să o completăm împreună.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

6 COMENTARII

  1. Recomand🔝Cofetariile Narcisa _ prăjiturile delicioase, proaspete și apetisante pregătite după rețete tradiționale in propriul laborator.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău