Cum a ajuns firma fostei soții a primarului din Târgșorul Vechi să câștige o licitație ”offline” pentru mâncarea elevilor din comună – Documente

O fostă firmă a soției primarului comunei Târgșorul Vechi, care are ca principal obiect de activitate ”coafură și alte activități de înfrumusețare”, a câștigat, la două săptămâni după ce și-a schimbat acționariatul, o licitație offline pentru masa caldă a elevilor din localitate organizată de primărie.

Firul cronologic al evenimentelor:

Pe 12 ianuarie, Mihaela Drăgan, soția primarului din comuna Târgșorul Vechi renunță la calitatea de asociat unic la firma MYSTY STYLE SRL, din Plopeni, care are ca domeniu de activitate ”Coafură și alte activități de înfrumusețare”. Aceasta a vândut părțile sociale unei alte persoane, Oprea Sorina Georgiana.

13 zile mai târziu, pe 25 ianuarie,  Primăria Târgșorul Vechi a organizat o licitație offline printr-un anunț postat pe site-ul instituției fără să precizeze obiectul acesteia, ci doar valoarea estimată a serviciilor: aproape 240.000 de lei, fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor: 29 ianuarie.

Observatorulph.ro a întrebat conducerea Primăriei Târgșorul Vechi de ce a apelat la o licitație offline? Răspunsul fiind acesta:

Potrivit primăriei, la licitație au participat două firme, câștigătoare fiind desemnată, ați ghicit, MYSTY STYLE SRL , adică societatea vândută de soția primarului în funcție în urmă cu două săptămâni înainte de procedură.

Valoarea unei mese calde a fost stabilită, în urma procedurii, la 9,1 lei, fără tva/elev.

Primăria Târgșorul Vechi susține că, potrivit certificatului constatator emis de Registrul Comerțului, firma respectivă poate desfășura activități de alimentație publică, respectiv catering.

Însă, potrivit listafirme.ro, Mysty Style SRL are ca obiect principal de activitate Coafură și alte activități de înfrumusețare, respectiv: activități de spălare a părului, aranjare și tuns, coafat, vopsit, nuanțat, ondulat, îndreptat și activități similare, pentru bărbați și femei, bărbierit și aranjarea bărbii, masaj facial, manichiura si pedichiura, machiaj etc)

În anul 2019, Mysty Style SRL  a avut o cifră de afaceri și pierderi de 74 176. Firma nu figurează cu angajați în perioada 2017-2019.

Cum a răspuns Primăria Târgșorul Vechi la întrebările observatorulph.ro:

1 De ce ați apelat la o licitație offline?

2 Cum a câștigat licitația firma MYSTY STYLE SRL, din Plopeni, care are ca domeniu de activitate ”Coafură și alte activități de înfrumusețare”?

3 Câte firme au mai participat la licitație?

4 Care este valoarea contractului, respectiv la cât a fost stabilitp valoarea unei mese calde / elev?

5 Ce legătură a fost între MYSTY STYLE SRL si primarul Drăgan, respectiv soția acestuia?

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău