Fiul unui pacient decedat la SJU Ploiești: ”Să stai 8 ore pentru un nenorocit de certificat, să te umilești, după ce părintele ți-a murit…”

Cazul lui Mihai Păun, fiul unui pacient decedat de Covid, la SJU Ploiești, a devenit deja cunoscut în întreaga țară. Nu este un caz singular, însă omul face tot posibilul ca alții să nu mai treacă prin ceea ce el a trecut.

Știrea despre caz a fost publicată în Observatorulph.ro AICI.

Am stat de vorbă cu Marian Păun, prahoveanul care susține că, pe lângă toate problemele de reproșat sistemului sanitar, a trebuit să mai îndure și umilirea prin ignorare.

Mihai Păun: ”Tata avea 65 de ani. A plecat perfect conștient de acasă, deși avea o pneumonie severă, cauzată de Covid. Știu, e greu, până nu ți se întâmplă nu crezi, dar abia ceea ce a urmat e cu adevărat de groază. Nici nu știu ce e mai grav… un sistem sanitar care deși nu mai e sufocat de atât de multe cazuri, ca în lunile trecute, nu e în stare să te trateze omenește, pacient sau aparținător, sau faptul că și după ce mori tot mizerabil se comportă.

8 ore pentru un certificat… Tata a decedat duminică, în doar trei zile, de la momentul internării. Am relatat deja povestea și nu are sens să revin, chiar dacă am dubii în privința ritmului accelerat al degradării stării sale. Sunt multe care nu se leagă, iar adevărul va fi aflat într-o zi. Dar asta e… murise deja, iar eu încercam să obțin certificatul pentru a putea să îl înhumăm creștinește.

De ce am filmat? Era aglomerație, ce să mai vorbim despre distanțare… Am stat 8 ore. Voiam un certificat sau un răspuns. Înțeleg până la un punct că nu se bate din picior și gata, când moare un om, dar nu înțeleg cum pentru alții se putea, când venea o firmă specializată. În loc de explicații mi s-a trântit geamul în nas. Ba chiar și jandarmii au fost bineveniți, că doar făceam scandal. Mă rog, nu făceam, ceream explicații, la fel cum așteptau toți cei din imagini. Asta făceam…

Ce doresc? În cazul tatălui meu e tardiv, dar aș vrea ca cei care vor urma să fie tratați omenește, să se comunice cu ei, să nu ajungă să se umilească în ceea ce pe drept i se spune încă ”Spitalul Morții”. Citisem articole, auzisem povești de acolo, dar până nu am trăit-o personal, nu am crezut că poate fi chiar așa.”

Acesta este doar un fragment din lunga conversație telefonică, în care Marian Păun și-a spus oful. Avea multe de spus și despre autopsii, despre Morga, despre IML, dar toate acestea vor fi subiectele unor alte articole.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

4 COMENTARII

  1. Nu e nici o pandemie.Va minte ca sa-si bata joc de viata voastra si de mortii vostrii.Nu mai credeti in aceasta pandemie ca va minte ca sa se foloseasca de intreaga omenire

  2. A se vedea mafia organizata din domeniul „casa mortuara”. Dar cei care ar trebui sa atraga atentia prin anchete jurnalistice au murit demult. Acu’ … articole la comanda !

  3. Adevarul este ca ,,ceva” este… doar că prea ne sufocă mai rău ca pandemia asta.Ar trebuie să se mai relaxeze aștia cu mass media și să ne mai lase in pace!

  4. Si din cauza unor cetateni care spun ca nu este pandemie si nu respecta masurile de protectie avem multe imbolnaviri si decese. Am trecut prin aceasta procedura cand a decedat socrul meu de covid, doar ca atunci era mai putina aglomeratie si am stat mult mai putin. Chiar nu se pot elibera documentele intr-o alta locatie mai mare si mai aerisita ?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău