Protest la Colegiul Virgil Madgearu din Ploiești după ce conducerea a fost înlocuită peste noapte. ”A început epurarea politică?!” UPDATE VIDEO

Mai mulți directori de școli și licee din Prahova au fost schimbați din funcție, se pare, pe criterii politice. Printre aceștia se numără și directorul și adjunctul său de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești. Observatorulph.ro a solicitat oficial Inspectoratului Școlar Prahova lista directorilor de unități de învățământ din județ schimbați din funcție, cu cine au fost înlocuiți și pe ce criterii?

UPDATE VIDEO – Imagini cu protestul profesorilor de la Colegiul Virgil Madgearu din Ploiești împotriva schimbării conducerii

Astfel, directorul colegiului, Simona Lupu, a fost înlocuită din funcție cu Corina Cristescu.

”Doamna Lupu a dat concurs pe post în 2017, iar pe 9 ianuarie, când i-a expirat mandatul, a fost schimbată imediat. La fel a pățit și adjunctul său, Alina Moise, anunțată printr-un SMS că nu mai face parte din conducere, deși mandatul său îi expira la 31 august. Nu se cunosc criteriile pentru care s-au produs aceste schimbări, dar lumea vorbește de o epurare politică”, au declarat surse din colegiul ploieștean pentru observatorulph.ro.

Mai multe cadre didactice ale colegiului vor protesta astăzi împotriva schimbării conducerii.

Observatorulph.ro a solicitat oficial Inspectoratului Școlar Prahova lista directorilor de unități de învățământ din județ schimbați din funcție, cu cine au fost înlocuiți și pe ce criterii?

Reamintim că peste 1000 de directori de unități de învățământ au fost schimbați, la nivel național, de conducerea inspectoratelor școlare județene.

Decizia inspectorilor școlari generali, luată cu acordul ministrului PNL al Educației, a declanșat o criză în coaliția de guvernare (Detalii AICI).

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău