FOTO/VIDEO-Predică „antibotniță” într-o biserică din Ploiești, unde credincioșii nu poartă mască. Preotul este cercetat de superiori

0

Într-o perioadă în care raportările zilnice depășesc frecvent, la nivel național, pragul de 10 000 de cazuri noi de COVID, apar tot mai des persoane, din rândul celor la care ne-am aștepta cel mai puțin, care îndeamnă la nepurtarea măștii sau la nerespectarea măsurilor recomandate de autorități, ca fiind eficiente în lupta împotriva pandemiei.

De la vedete mai mult sau mai puțin cunoscute, „specialiști” în domeniu, unii chiar medici sau persoane publice, în România și nu numai există un întreg curent conspiraționist care a strânge zilnic milioane de adepți.

În categoria persoanelor enumerate mai sus și-a făcut loc și un preot din Ploiești care, după slujba oficiată sâmbătă dimineața în cartierul Malu Roșu la biserica Schimbarea la Față (Biserica de Lemn), a ținut o predică prin care a împărțit credincioșii în două tabere: prima, a celor care „se supun purtării botniței” și care respectă regulile de distanțare socială, igienă și pe care o condamnă și cea de-a doua, pe care o îmbrățișează, așa cum reiese din propriul discurs, pentru că privește cu scepticism măsurile de protecție recomandate de autorități.

Un aspect omis de preotul fără teamă de coronavirus este acela că există credincioși dornici să participe la slujbe fără teamă că se vor infecta sau că vor fi judecați și puși la zid, chiar de către oamenii bisericii, pentru simplul fapt că aleg să se protejeze.

Printre altele, preotul condamnă și modul în care oamenii au ajuns să se salute în această perioadă, precizând că strângerea de mână care simbolizează „dragostea” a fost înlocuită de lovirea pumnilor, creștinii ajungând să se salute precum „vrăjmașii”.

Pentru că afirmațiile preotului nu reprezintă poziția Bisericii Ortodoxe Române care în această perioadă a sprijinit constant acțiunile de prevenire a COVID 19 întreprinse de autorități, am solicitat Protoieriei Ploiești un punct de vedere cu privire la situația descrisă.

Astfel, potrivit răspunsului primit, preotul de la Biserica Schimbarea la față din Malu Roșu va fi cercetat de superiori.

„Biserica Ortodoxă Română a promovat întotdeauna încrederea cetățenilor în instituțiile statului, importanța activității acestor instituții pentru binele și echilibrul comunitar și personal în cadrul statului, precum și colaborarea responsabilă dintre instituții spre folosul cetățenilor.

În acest sens, o preocupare constantă a Bisericii Ortodoxe Române a constituit-o grija față de sănătatea oamenilor, ca expresie concretă a iubirii interumane și a prețuirii vieții, înțelese ca dar de la Dumnezeu.

În contextul actualei pandemii de COVID-19, Biserica Ortdoxă Română, atât prin organismele ei centrale, cât și prin cele locale, a demonstrat, cu prisosință, că este real implicată în apărarea sănătății publice prin colaborarea cu instituțiile publice de sănătate (în direcția sprijinirii actului medical prin donarea de aparatură medică necesară tratării pacienților diagnosticați pozitiv cu COVID-19 și care necesită spitalizare, prin donarea de echipamente de protecție pentru personalul medical din clinici și spitale), prin intensificarea activităților social-filantropice față de persoanele greu încercate în această perioadă dificilă pentru întreaga societate românească, precum și prin preluarea și promovarea măsurilor speciale instituite la nivel național de către autoritățile compenente ale statului pentru prevenirea răspândirii coronavirusul SARS-COV-2.

Astfel, în contextul desfășurării slujbelor religioase în această perioadă, Biserica Ortodoxă Română și-a asumat pe deplin și a implementat cu strictețe măsurile de igienă în vigoare, purtarea măștii faciale de protecție, precum și păstrarea distanței de cel puțin 1,5 m între participanții la slujbe înăuntru sau în afara lăcașurilor de cult.

În lumina tuturor celor mai sus menționate, ne exprimăm dezaprobarea față de eventuala încălcare, la biserica Parohiei „Schimbarea la Față” din Ploiești, a măsurilor în vigoare de prevenire a răspândirii noului coronavirus și vă încredințăm de faptul că situația semnalată de dumneavoastră va fi investigată la nivel bisericesc, urmând să se aplice toate măsurile care se vor impune.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău