- Publicitate -

FOTO/VIDEO-Predică „antibotniță” într-o biserică din Ploiești, unde credincioșii nu poartă mască. Preotul este cercetat de superiori

Într-o perioadă în care raportările zilnice depășesc frecvent, la nivel național, pragul de 10 000 de cazuri noi de COVID, apar tot mai des persoane, din rândul celor la care ne-am aștepta cel mai puțin, care îndeamnă la nepurtarea măștii sau la nerespectarea măsurilor recomandate de autorități, ca fiind eficiente în lupta împotriva pandemiei.

De la vedete mai mult sau mai puțin cunoscute, „specialiști” în domeniu, unii chiar medici sau persoane publice, în România și nu numai există un întreg curent conspiraționist care a strânge zilnic milioane de adepți.

În categoria persoanelor enumerate mai sus și-a făcut loc și un preot din Ploiești care, după slujba oficiată sâmbătă dimineața în cartierul Malu Roșu la biserica Schimbarea la Față (Biserica de Lemn), a ținut o predică prin care a împărțit credincioșii în două tabere: prima, a celor care „se supun purtării botniței” și care respectă regulile de distanțare socială, igienă și pe care o condamnă și cea de-a doua, pe care o îmbrățișează, așa cum reiese din propriul discurs, pentru că privește cu scepticism măsurile de protecție recomandate de autorități.

Un aspect omis de preotul fără teamă de coronavirus este acela că există credincioși dornici să participe la slujbe fără teamă că se vor infecta sau că vor fi judecați și puși la zid, chiar de către oamenii bisericii, pentru simplul fapt că aleg să se protejeze.

Printre altele, preotul condamnă și modul în care oamenii au ajuns să se salute în această perioadă, precizând că strângerea de mână care simbolizează „dragostea” a fost înlocuită de lovirea pumnilor, creștinii ajungând să se salute precum „vrăjmașii”.

Pentru că afirmațiile preotului nu reprezintă poziția Bisericii Ortodoxe Române care în această perioadă a sprijinit constant acțiunile de prevenire a COVID 19 întreprinse de autorități, am solicitat Protoieriei Ploiești un punct de vedere cu privire la situația descrisă.

Astfel, potrivit răspunsului primit, preotul de la Biserica Schimbarea la față din Malu Roșu va fi cercetat de superiori.

„Biserica Ortodoxă Română a promovat întotdeauna încrederea cetățenilor în instituțiile statului, importanța activității acestor instituții pentru binele și echilibrul comunitar și personal în cadrul statului, precum și colaborarea responsabilă dintre instituții spre folosul cetățenilor.

În acest sens, o preocupare constantă a Bisericii Ortodoxe Române a constituit-o grija față de sănătatea oamenilor, ca expresie concretă a iubirii interumane și a prețuirii vieții, înțelese ca dar de la Dumnezeu.

În contextul actualei pandemii de COVID-19, Biserica Ortdoxă Română, atât prin organismele ei centrale, cât și prin cele locale, a demonstrat, cu prisosință, că este real implicată în apărarea sănătății publice prin colaborarea cu instituțiile publice de sănătate (în direcția sprijinirii actului medical prin donarea de aparatură medică necesară tratării pacienților diagnosticați pozitiv cu COVID-19 și care necesită spitalizare, prin donarea de echipamente de protecție pentru personalul medical din clinici și spitale), prin intensificarea activităților social-filantropice față de persoanele greu încercate în această perioadă dificilă pentru întreaga societate românească, precum și prin preluarea și promovarea măsurilor speciale instituite la nivel național de către autoritățile compenente ale statului pentru prevenirea răspândirii coronavirusul SARS-COV-2.

Astfel, în contextul desfășurării slujbelor religioase în această perioadă, Biserica Ortodoxă Română și-a asumat pe deplin și a implementat cu strictețe măsurile de igienă în vigoare, purtarea măștii faciale de protecție, precum și păstrarea distanței de cel puțin 1,5 m între participanții la slujbe înăuntru sau în afara lăcașurilor de cult.

În lumina tuturor celor mai sus menționate, ne exprimăm dezaprobarea față de eventuala încălcare, la biserica Parohiei „Schimbarea la Față” din Ploiești, a măsurilor în vigoare de prevenire a răspândirii noului coronavirus și vă încredințăm de faptul că situația semnalată de dumneavoastră va fi investigată la nivel bisericesc, urmând să se aplice toate măsurile care se vor impune.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Grecia a renunțat la certificatul verde Covid pentru călători

De ieri, 1 mai 2022, cei care călătoresc în Grecia nu mai trebuie să prezinte certificatul verde Covid. Grecia a ridicat duminică restricțiile pentru zborurile...

Sfârșitul pandemiei? O singură localitate din Prahova mai este în scenariul galben UPDATE

Incidența cazurilor de coronavirus în Prahova a scăzut drastic în ultima perioadă. Astfel, potrivit DSP Prahova, o singură comună mai figurează în scenariul galben....

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -