Un prahovean a murit după ce a fost plimbat între spitale în așteptarea testului COVID. Reacția conducerii Spitalului județean Ploiești

Rudele unui pacient acuză personalul spitalului județean de urgență din Ploiești că se face responsabil de moartea acestuia. Conducerea SJUP explică de ce bărbatul a fost  transferat la Spitalul Băicoi, după ce a fost ”plimbat” între UPU și Movila.

Sesizarea familiei pacientului decedat luna trecută transmisă conducerii spitalului județean de urgență din Ploiești:
Buna ziua. Ma numesc N. Aurelian, si vorbesc in calitate de ginere al unui pacient care a fost internat in spitalul dumneavoastra. O sa explic in mod succint sirul evenimentelor din perioada  09-11.08.2020.
 – familia socrului meu (Dinu Ioan) a chemat ambulanta in data de 09.08.2020 in jurul orei 21:00 datorita faptului ca acesta din urma nu se simtea deloc bine (respira greu si tusea puternic – probleme un pic mai vechi ce fusesera tratate dar care revenisera in viata lui);
 – a venit ambulanta si a fost dus la spitalul dumneavoastra, cu speranta familiei ca va fi tratat pentru ameliorarea starii dansului de sanatate. Fisele de externare de la spitalul Breaza (unde fusese tratat in trecut), au fost trimise impreuna cu el, si cu alte investigatii medicale si tratamente pe care acesta le-a facut de-a lungul ultimei jumatati de an.
 – seara tarziu am aflat ca a fost pus in sectia de Izolator, cu suspiciune de COVID. Stiind ca probabil acesta ar fi procedura de urmat, nu am considerat a fi o problema, avand in vedere ca stiam practic ca dansul nu avea Covid si nici nu a intrat in contact cu oameni care ar fi putut avea (dansul nu iesea afara din casa si nici vizite prea dese nu primea).
 – in urmatoarea zi (10.08.2020) am aflat ca in aceasi camera cu dansul a fost adus (in aceeasi seara in care a fost internat)  un alt pacient suspect de Covid, care avea simptomele unui astfel de pacient.
Cu aceasta ocazie SUBLINIEZ faptul ca (desi daca nu sunt expert medical, dar cu parerea ca e la „mintea cocosului”) este absolut inacceptabil ca doi pacienti suspecti de Covid sa fie pusi in aceeasi camera si sa respire acelasi aer fara ca medicii sa stie ca unul dintre ei ar putea fi purtator de virus si automat celalalt s-ar putea imbolnavii cu mare usurinta (fatal pentru un domn in varsta si cu problemele lui de sanatate)
 – in asteptarea rezultatelor testelor de Covid, starea socrului meu de sanatate a ramas la fel (grava), datorita tusei si problemelor puternice de respiratie, fara ca acestuia sa ii fie administrat vreun fel de tratament.
Vorbind cu dansul la telefon, am auzit tusea pe care o avea, si am observat greutatea cu care acesta respira. La ora 18:30 au venit rezultatele testului de Covid. Testul socrului meu a iesit negativ, iar al colegului de camera a iesit pozitiv (Mentionez faptul ca acesta a iesit din spital inainte de aflarea rezultatului testului, pe propria raspundere – din nou un lucru suspicios).
Nu trebuie sa fii medic sa iti dai seama ca probabil si socrul meu a fost infectat cu acest virus intre timp.
Pana la ora 18:30 a celeiasi zile (10.08.2020), socrul meu nu a primit nici un fel de tratament, in afara faptului ca i-au fost facute cateva analize (probabil obligatorii in aceste cazuri)
 – am continuat sa fiu la curent cu starea lui de sanatate, iar in jurul orei 21:00 am aflat faptul ca socrul meu a fost trimis la spitalul de boli infectioase de la Ploiesti. In timp ce vorbeam cu dansul la telefon m-a informat ca tocmai sosise la spitalul de boli infectioase movila de la Ploiesti, dar cei de acolo nu l-au primit datorita faptului ca acest spital nu trateaza decat bolnavi de Covid.
Aici se ridica un mare semn de intrebare la adresa competentei medicilor din departamentul de urgenta al spitalului judetean, pentru ca acestia trebuiau sa stie ca cei de la Movila o sa refuze internarea socrului meu.
Telefonic mi-a transmis faptul ca vor pleca spre spitalul Orasenesc Baicoi pentru a i se face „nu stiu ce” test. A ramas ca vorbim a doua zi dimineata. Din nou un semn mare de intrebare: Spitalul judetean ploiesti nu avea specialisti pentru tratarea infectiilor? Chiar trebuia sa fie trimis la spitalul ORASENESC Baicoi?
 – din pacate dimineata nu a mai sosit pentru dansul, datorita faptului ca in jurul orei 2:00 a zilei 11.08.2020 socrul meu a decedat datorita unui stop cardio respiratoric. S-a dovedit faptul ca interventia celor de la spitalul orasenesc Baicoi a fost tardiva.
Concluzia: Un om care merge sa fie tratat la spitalul Judetean Ploiesti nu primeste tratament timp de mai mult de 24 de ore datorita faptului ca „cineva” e mai preocupat de rezultatul testului de Covid sau de altceva decat de starea de sanatate a unui pacient pentru care o interventie la timp este extrem de importanta.
De ce se mai numeste spital de urgenta? Ca primul tratament sa ii fie oferit la 30 de ore de la internarea unui pacient in spital? Sunt convins ca ceea ce se intampla in spitalul Judetean sunt fapte „strigatoare la Cer”, pentru ca este inacceptabil ca un om care plateste asigurari de sanatate, taxe, impozite sa fie tratat in asa fel si pana la urma „Lasat sa moara” pe drumurile dintre spitale.
Mentionez faptul ca ceea ce am scris mai sus nu descopera deloc sentimentele nutrite de familie si de catre mine la adresa personalului medical implicat, pentru ca am incercat sa urmaresc faptele mai mult decat sentimentele.
Dar acestea (sentimentele) sunt foarte importante, si din pacate umbresc linistea si pacea familiei indurerate, care sufera in acest moment o mare nedreptate. Ne asteptam, ca orice familie sa trimitem un om la spital ca sa fie vindecat, nu sa moara dupa ce nimeni nu intervine asupra starii de sanatate precare pe care le avea.
In speranta unui raspuns cat mai urgent, precizez un ultim lucru: „Dumnezeu e sus, si vede!”, si mai mult decat atat, si judeca.
La solicitarea observatorulph.ro, conducerea SJUP Ploiești a transmis următorul punct de vedere:
Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596