O femeie din Lapoș, care a fost mușcată de un șarpe, plimbată pe la spitalele din Prahova: „Nu există vaccin antiviperin, nu sunt locuri în spitale și nu a primit nimic de mâncare!”

2

Noi acuzații planează asupra Spitalului Județean de Urgență Ploiești. O femeie în vârstă de 51 de ani, din comuna Lapoș, a fost mușcată, sâmbătă, de un șarpe. Ginerele pacientei susține că femeia a fost transportată la Județean, iar de atunci nu i s-a administrat vaccinul antiviperin, dar a fost „plimbată” de două ori la Secția Interne de pe Buna Vestire, unde nu erau, însă, locuri libere. Povestea nu se sfârșește aici.

UPDATE: Explicația Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești, în cazul femeii mușcate de șarpe care nu a primit vaccin antiviperin, mâncare și a fost plimbată cu ambulanța pentru că nu erau paturi libere

„Sâmbătă, soacra mea s-a dus să verifice niște terenuri. La un moment dat, a fost mușcată de un șarpe negru în zona gleznei.

A fost chemată imediat ambulanța și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde am aflat că nu există vaccin antiviperin.

Îngrijorat, personal, am căutat la mai multe farmacii, iar apoi am sunat la mai multe spitale, inclusiv în București, după ce soacra mea mi-a povestit că a început să vomite, că nu mai vede și că se simte rău.

Am găsit un spital în București care avea vaccinul însă mi s-a spus că solicitarea trebuie vină din partea Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Am sunat-o pe soacra mea să vorbească cu medicul de gardă și să anunțe că există vaccinul în București. I s-a spus că nu este nevoie, deși avea piciorul umflat și avea mai multe simptome. A fost băgată la perfuzie și ținută pe un pat la UPU, până duminică dimineață.

Duminică, am înțeles că s-a încercat transferul ei la Secția de Boli Interne de pe Buna Vestire, de la fosta maternitate. A fost dusă până acolo cu o ambulanță, dar nu avea locuri libere. Prin urmare s-a întors, din nou, cu ambulanța la Județean.

Luni dimineață a fost văzută de o comisie de medici și i s-a spus, iar, că va fi transferată la Secția de la Buna Vestire. Atunci, le-ar fi spus medicilor că vrea să meargă la un spital din București, dar a fost dusă iar cu ambulanța la Secția de la Buna Vestire. Ajunsă acolo însă a primit același răspuns că există un singur pat liber pentru cazurile urgente.

Prin urmare s-a întors cu ambulanța iar la Județean. Acum am aflat că va fi transferată la Spitalul Orășenesc Urlați, pentru investigații.

Pe toată durata cât a stat la Județean nu a primit nimic de mâncare. Dacă nu eram noi murea de foame.

Probabil că așa se întâmplă și cu pacienții care nu au rude. M-a intrigat și mai mult faptul că am încercat să ajutăm, în condițiile în care aflasem că nu există vaccin. Faptul că nu există comunicare între secțiile spitalului, dar și situația de fapt e o altă problemă. Mi se pare nefiresc ceea ce s-a întâmplat”, ne-a povestit Valentin, ginerele femeii.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea Spitalului Județean de Urgență Ploiești cu privire la sesizarea primită la redacție, însă până la momentul publicării cazului nu ne-a fost transmis un răspuns.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Bună ziua! Sora mea duminica la prânz i s-a spus sa vina la spitalul Județean ca are covid19. A ajuns la ora 12.00 la spital unde i s-a spus ca nu au locuri de internare. Pana la ora 1 noapte a stat pe un scaun fără sa ii dea nimeni o cana cu apa, mâncare, pastile nimic în condițiile în care avea dureri de cap, plămâni, abia se ținea pe picioare, a fost transferata la spitalul Movila. Ajunsa acolo i s-a spus ca nu au locuri, iar sora mea simțindu-se rău a cerut tratamentul ca îl ia singura, să-i dea orice, iar răspunsul doctorei în râs a fost ca o pastila costa 300 de roni. Nu conta suma în momentele alea și în starea în care era, dar nici asa nu i-au dat nimic ci au transferat-o la 2.00 noaptea la spitalul Voila din Câmpina unde bineînțeles nu a fost primita deoarece ei nu sunt dotați cu aparate de ventilație în cazul în care ea avea sa aibă nevoie deoarece starea ei era una grava și ca ei nu o pot ajuta decât cu un simplu paracetamol. Este transferata înapoi la județean Ploiești unde ajunge la ora 3.30 dimineața în condițiile în care ajunsese acolo de la 12.00 ziua. Este pusa la 4.00 dimineața sa dea declarație pe propria răspundere și sa plece acasă ca nu au locuri fără măcar sa-i administreze NIMIC nici măcar o gura de apa ce sa mai vorbim de tratament au ținut-o 16-17 ore pe un scaun Degeaba fără o pastila fără un calmant de dureri fără nimic. Stau și ma întreb în ce tara trăim, unde un bolnav în starea ei sa fie lăsat sa plece acasă după 17 ore de stat în spital degeaba

    • va fi si mai rau! diaspora adica cei ce au fost pe afara si colcaie de covit , n-au platit atatia ani taxe pentru spitale , n-au fost investitii corecte caci cei de la putere mereu au angajat amante, nepoate, si alte tatatoare care aveau menirea de a semna sifonarea banilor si asa putini pentru sanatate! medicii bvuni si cu experienta si har, au plecat ca basescu le-a dat drumul fara sa puna nimic in loc. nu a contat ca au invatat in institutii de stat din banii publici! cei ce se pregatesc in institutii particulare n-au decat sa se plimbe pe afara pe unde vor,…..dar cei ce au terminat pe banii publici ar trebui sa ramana o perioada cat saunt ridicati altii pe val. cei de la particular sunt slab pregatiti, deci in afara de plic nu vaneaza altceva! IMI PARE RAU PENTRU SUFERINTA DUMNEAEI !DAR ATATA VREME CAT SE SIFONEAZA BANII SI NU SE FAC INVESTITII CORECTE, CEI CE NU MERITA CA N-AU PLATIT CATEAODATA NICIODATA NIMIC LA STAT VOR OCUPA PATURILE IAR CEI CORECTI VOR SUFERI CACI CORUPTIA EXISTA LA VARF !

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău