Povestea Oanei Sîrbu, eleva de la Liceul Teoretic „Brâncoveanu-Vodă” din Urlați care a obținut 10 pe linie la BAC

0

Printre absolvenții care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat se numără și Oana Sîrbu de la Liceul Teoretic „Brâncoveanu-Vodă” din Urlați. Colega sa, Alexandra Matei, a realizat un material despre performanța Oanei cu care se mândresc toți: elevi, profesori, părinți.

Sîrbu Oana Adriana, absolventa promoției 2016-2020 de la Liceul Teoretic „Brâncoveanu-Vodă” din Urlați, s-a clasat prima la examenul național de Bacalaureat, obținând media 10. Această reușită nu poate fi decât o validare a eforturilor depuse permanent și o frumoasă oglindire a pasiunii tinerei pentru educație, dublată de muncă, responsabilitate, perseverență și disciplină.

Oana a aspirat mereu la mai mult, a făcut din cifre și formule unelte, pe care le-a folosit pentru a se autodepăși, de la zi la zi și de la an la an, crescând armonios și dobândind, pe lângă note maxime, și o serie de valori.

Performanțele ei au clasat-o în vârful piramidei promoției sale, obținând media generală 9,99. Tânăra urlățeancă a excelat și în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare de nivel județean și național, la care s-a remarcat prin rezultatele deosebite obținute la discipline ca matematica și fizica, aducând în liceul ei premii valoroase de la concursul de matematică aplicată Adolf Haimovici și concursul național de fizica PHI; la cel din urmă reușind performanța de a obține chiar primul loc.

Despre perfomanțele Oanei și a celorlalți elevi de zece din liceu , colegii lor au numai cuvinte de laudă. Iată doar câteva dintre gândurile lor:

  • Bucuria de a performa atât de mult, până la nota maximă, este una care poate fi experimentată doar într-un colectiv al cărui scop unitar este să ajungă la excelență. Eu m-am bucurat de un astfel de colectiv, la Urlați, unde am fost încântată să mă aflu într-o clasă de top, cu tineri uniți și deschiși, care au vrut mereu să își depășească limitele. Iată, în final, că au reușit: Vlădăreanu Mihaela, Găină Raluca, Toroiman Emilia, Stanciu Elena au obținut nota 10 la matematică, toate fiind din clasa a XII-a B, unde rezultatele excepționale au fost de remarcat la fiecare elev în parte.
  • Am reușit împreună, inspirați de mentorii noștri din viața de zi cu zi, de șefi de promoție modești și mereu dornici să ofere sfaturi utile despre cum să înveți, asemenea Oanei, care ne-a adus un zâmbet pe buze tuturor, prin succesul ei, despre care pot spune că este bine meritat și că reflectă orele de muncă investite în actul învățării”.
  • Notele noastre de 10, fie că stau sub rubrica de fizică, matematică sau română, sunt oglindirea unei dorințe de cunoaștere formidabile, ocrotită și încurajată de nemaipomenite tehnici de predare din partea profesorilor deosebiți pe care i-am avut. Aceștia au contribuit la dezvoltarea noastră intelectuală și personală: au avut grijă să învățăm să fim și buni la școală, dar și buni în viață; să fim oameni demni, cu principii clare și de neclintit în fața tentațiilor de a ne abate de la drumul cel bun.
  • Îi încurajez pe elevii promoției viitoare să fie curajoși, să deprindă cât mai multe aptitudini prin munca de învățare de la școală, dar și prin munca din afară. Le doresc să vadă școala ca pe o binecuvântată șansă la educație și ca pe un loc unde să meargă cu nerăbdare, fie pentru bucuria de a se revedea cu dragii lor colegi, fie pentru bucuria de a asista la ora acelui profesor care îi face să zâmbească și să se simtă capabili, așa cum am beneficiat eu. Sper să întâlnesc oameni deosebiți și la facultate, alături de care să mă bucur de alte realizări frumoase și muncite.”

Mama fetei mărturisește că Oana a impresionat de mică prin seriozitate, fiind autodidactă în ceea ce privește învățatul alfabetului și cititul cursiv.

Mai târziu, în clasa a IV-a, Oana s-a remarcat prin obținerea Premiului 1 pentru “imaginație creatoare” la un concurs județean, ceea ce i-a făcut pe părinți să creadă că are înclinație spre materiile umaniste, doar că în gimnaziu preferințele ei s-au îndreptat mai mult spre matematică.

Oana Sîrbu recunoaște că atât familia, cât și profesorii au influențat pozitiv evoluția ei, iar pasiunile ei (astronomia și lectura) s-au îmbinat armonios, ilustrând o traiectorie frumoasă.

“Am hotărât să urmez studiile de licență în România, însă pentru masterat cel mai probabil voi pleca în străinătate, pentru a-mi deschide orizontul spre noi oportunități”, ne-a transmis Oana.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău