Mărturia unui câmpinean, stabilit la Madrid, despre atmosfera încordată și străzile pustii din capitala Spaniei. Forțele de ordine nu lasă loc de negocieri dacă încalci restricțiile VIDEO

0
madrid_a3c90.JPG

madrid_a3c90.JPG

Atmosferă încordată în Spania, țară în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 9000 de cazuri, fiind anunțate marți, la orele prânzului și aproape 350 de decese. Afectați de ceea ce se întâmplă sunt și românii stabiliți în Peninsula Iberică. Măsurile sunt drastice, iar autoritățile nu lasă loc de negocieri în cazul celor care le încalcă.

Dan este din Câmpina, iar de ani buni s-a stabilit în Spania. Stă în Madrid, iar de câteva zile privește stupefiat la cum s-a schimbat viața în capitală. Văzuse, ca noi toți, ce se întâmplă la italieni, dar n-a crezut că aceeași situație va fi și în Spania.

De săptămâna trecută, magazinele au fost închise, cu excepția celor alimentare și farmaciilor, lumea poate ieși din casă doar pentru a-și face provizii sau la serviciu, dar numai în baza certificatului eliberat de angajator. În rest, ai de dat socoteală polițiștilor și miliarilor care supraveghează respectarea acestor restricții.

„Toată lumea trebuie să stea în casă. Au scos în strada polițiștii și militarii, iar amenzile sunt de mii de euro. La magazin poate merge un singur membru al familiei, iar un alt motiv acceptat ca să ieși din casă este să-ți scoți animalul de companie câteva minute. Cu copilul n-ai voie să ieși afară, dar cu animalul ți-e permis.

Provizii sunt aduse zilnic, dar să sperăm că nu va dura prea mult situația asta“, ne-a povestit Dan.

Despre ce se întâmplă în Spania, în zona Leon, CITIȚI relatarea Cătălinei, originară din Ploiești, și mutată în Spania de mai bine de două decenii.

În Spania a fost decretată starea de urgență pentru o perioadă de 15 zile.

VIDEO

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău