Elevii se pot pregăti gratuit la Matematică datorită unei platforme online, realizată de un profesor din Ploiești

andrei_087fd.jpg

andrei_087fd.jpg

Zilele libere pentru elevi nu trebuie să-i țină departe și de activitatea școlară. Și asta pentru că, odată ce va fi trecut această perioadă, graficul de recuperare va presupune muncă intensivă atât de partea elevilor, cât și a profesorilor. Cum emoțiile cele mai mari le au elevii din anii terminali, un profesor de Matematică de la Colegiul „Nichita Stănescu“ din Ploiești le pune la dispoziție, pentru pregătire, o platformă gratuită unde pot găsi sute de exemple de modele de examen.

Site-ul mateinfo.ro http://mateinfo.ro/ a fost creat de profesorul Andrei Dobre, cel care, de mai bine de 15 ani, încearcă să le arate elevilor că Matematica este un joc frumos și simplu, dacă ești atent și respecți niște reguli.

Citiți și Povestea lui Andrei Dobre, cadru didatic la Colegiul Național „Nichita Stănescu“ din Ploiești, un pasionat și inovator al predării Matematicii

Platforma online este accesibilă tuturor. Elevii de gimnaziu și liceu găsesc aici culegeri întregi de exerciții, dar și sute de modele de subiecte date la examenele naționale, precum și rezolvările lor. Astfel își pot evalua cunoștințele acumulate până în present.

Pentru Evaluarea Națională la Matematică, site-ul mateinfo are o culegere cu peste 200 de modele de examen, cu rezolvări și bareme complete, coordonate de profesprul Dobre.

Tot aici găsiți și toate variantele oficiale date la examenele de Evaluare Națională, din 2009 până în prezent. De asemenea, sunt și simulări online pentru examenul de la Matematică, susținut în vederea admiterii la liceu.

Nu lipsește nici partea de teorie, dar pentru a fi mai ușor înțeleasă, ea vine la pachet cu probleme rezolvate.

Pentru BAC-ul la Matematică , pe platforma mateinfo.ro, elevii vor găsi culegeri cu rezolvări complete și bareme de rezolvare pentru BAC-ul la Matematica pentru profilele Mate-Info, Științele Naturii și Tehnologic, coordonate tot de cadrul didactic de la Colegiul „Nichita Stănescu“ din Ploiești

De asemenea, sunt disponibile și E-Book-uri gratuite, pentu toate profilele (inclusiv profilul pedagogic), realizate de Cornel Cosmin Păcurar.

Cei care vor să afle mai multe informații, au pe acest site și un forum, unde pot primi indicații la problemele mai dificile, în vedere pregătirii exemenelor.

Site-ul este foarte util si pentru olimpiadele școlare, dar si pentru profesori, având reviste de de profil precum Revista Electronică MateInfo.ro și Sclipirea Minții, care apar exclusiv pe mateinfo.ro.

Site-ul este actualizat permanent pentru învățământul gimnazial și liceal, pentru toate clasele, prin zeci de probleme rezolvate.
Toate noutățile de pe mateinfo.ro, le puteti gasi pe facebook-ul oficial al site-ului: https://www.facebook.com/www.mateinfo.ro/

Foto:

andrei_ad122.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău