Sezonul gripei și amenințarea coronavirusului, tratate cu superficialitate în unele școli din Prahova. Toalete fără apă caldă, săpun și hârtie igienică VIDEO

0
WhatsApp_Image_2020-02-25_at_16.15.09_a0b86.jpeg

WhatsApp_Image_2020-02-25_at_16.15.09_a0b86.jpeg

Agitația generată de sezonul gripei și virozelor respiratorii, precum și de amenințarea coronavirusului scoate la iveală o problemă mai veche a situațiilor grupurilor sanitare din școli. Deși toate ar trebui să fie prevăzute cu apă caldă, cu săpun, iar la WC-uri să existe hârtie igienică, puține sunt unitățile didactice din Prahova unde le putem întâlni.

Apa caldă lipsește, iar la unele școli nici măcar nu a fost prevăzută în sistemul de proiectare a conductelor. Săpun lichid am mai găsit, însă hârtia igienică este…la purtător. Fiecare își aduce. Unele cadre didactice dau vina pe elevi, acuzându-i că o risipesc pe tot felul de alte utilizări, altele însă susțin că nu există fonduri pentru astfel de consumabile.

Colegiul Național „Regina Maria“ din Ploiești și Colegiul Național „Nicolae Grigorescu“ din Câmpina sunt două dintre unitățile unde am verificat starea câtorva dintre toaletele de aici.

În prima situație, apă am găsit, însă doar rece. La cea caldă, robinetul n-a vrut să ne dea nicio picătură. Săpun lichid era în dozator, însă hârtia igienică, așa cum am spus și mai sus, doar la purtător. La unele dintre grupuri nici suportul de hârtie n-a mai fost de găsit. (VEZI VIDEO 1)

La Colegiul „Grigorescu“ din Câmpina am găsit aceeași situație. Doar că aici, apa caldă nu curgea nu pentru că ar fi fost oprită, ci pentru că sistemul din cel mai nou corp al clădirii nu a inclus și o conductă pentru apă caldă. Chiuvetele au un singur robinet, unde copiii se pot spăla doar cu apă rece.

Există însă niște planuri ale Asociației de părinți pentru reconfigurarea instalațiilor, astfel încât elevii de la „Grigorescu“ să aibă și apă caldă. Dar când va fi acesta realizat, momentan, nimeni nu știe cu exactitate.

Cât despre celelalte materiale consumabile, directorul instituției, Roxana Stan, ne-a mărturisit că fiecare își aduce de acasă. Inclusiv profesorii fac acest lucru, neexistând bani alocați pentru astfel de cheltuieli. (VEZI VIDEO 2)

În tot acest timp, atât Ministerul Educației, cât și al Sănătății emit tot felul de recomandări, de reguli privind amplificarea și respectarea măsurilor de igienă. Însă, se pare că mergem și de această dată pe principiul că „nouă nu ni se poate întâmpla“.

VIDEO 1: Colegiul Național „Regina Maria“ Ploiești

VIDEO 2: Colegiul Național „Nicolae Grigorescu“ Câmpina

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău