andrei_nica_134f3.jpg

Andrei Nica, unicul sportiv român, din istoria monobobului, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret, este unul dintre exemplele care ne demonstrează că munca, dorința și un om potrivit alături sunt cheia către succes. Unul care sfidează indiferența și neputința unor autorități care nu reușesc, de zeci de ani, să înființeze o bază de antrenament pentru sportivii care performează pe gheață.

Împreună cu Georgeta Popescu, Andrei Nica a adus României un titlu nesperat. Căci, deh, cum să ai așteptări ca doi tineri să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la o competiție unde concurează cu sportivi care au cele mai bune condiții de pregătire? Doar că zecile de ore săptămânale de antrenament, sfaturile lui Cezar Popescu, cel care i-a descoperit și a lucrat din greu cu ei zi de zi, seriozitatea și dorința de a-și împlini visurile i-au propulsat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. 

Și mai este ceva care le dă putere celor doi sportivi, ambii proveniți din familii modeste: faptul că n-au nimic de pierdut. Iar când te lansezi în luptă cu o astfel de premisă, avântul îți este parcă și mai mare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În spatele lui Andrei Nica, tânărul pe care-l vedem mereu cu zâmbetul pe buze, pe care l-am cunoscut cu toții și l-am apreciat în momentul în care s-a impus pe plan mondial, stă o poveste de viață dură. Una a paradoxurilor, una a luptei pentru un acoperiș deasupra capului și a unui strop de căldură. Una despre care tânărul evită să vorbească. Din orgoliu, din rușine, poate…

Vom încerca însă să aflăm mai multe detalii chiar de la el și de la antrenorul Cezar Popescu, la Observatorulph.ro LIVE, de la ora 12.00.

Foto: arhivă personală Andrei Nica

andrei_nica_44a57.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg