Povestea Dariei din Ploiești care la numai 5 anișori se luptă cu un „dușman” necunoscut! Copilărie acaparată de o boală autoimună FOTO-VIDEO

0
30
MAIN_11e34.jpg

MAIN_11e34.jpg

Daria are doar 5 ani și 10 luni. În urmă cu aproape un an și jumătate, ochișorul stâng a refuzat să-i mai ofere imaginile celei mai frumoase perioade ale vieții. Speriați de schimbarea radicală, părinții au mers de urgență la specialiști. Aici, aveau să primească verdictul implacabil: o boală autoimună care i-a afectat vederea.

De atunci, totul s-a schimbat. Gabriel și Adriana Gugui au început să lupte cot la cot cu micuța lor pentru a înfrânge un dușman necunoscut. O boală despre care nu se cunosc prea multe, însă pentru care medicii au spus că trebuie aplicate proceduri radicale.

În țară a fost văzută de 14 medici, dar și de specialiști din Turcia și Marea Britanie. Din Londra, părinții au primit și primele vești bune. Însă costurile întregului demers de combatere a bolii și recuperare se ridică la mii de euro, fonduri de care soții Gugui nu dispun în prezent.

Adriana a lucrat în domeniul vânzărilor, însă imediat cum copila i-a fost diagnosticată cu boala respectivă s-a văzut nevoită să renunțe la serviciu și să i se dedice în totalitate. Fetița a avut de urmat un regim alimentar riguros impus de tratament. Totodată, medicii le-au recomandat părinților s-o țină departe de situații care ar face-o să plângă sau chiar și de cele mai mici afecțiuni, cum ar fi banalele viroze respiratorii.

Nu de alta, dar toate aceste afecțiuni i-ar putea agrava situația.

Pentru Gabriel, militar de profesie, lupta pe care o are de dus Daria este cea mai dificilă misiune. Una pe care și-o dorește cu un final fericit. Nu concepe să fie altfel.

În prezent, micuța nu mai vede cu ochiul stâng, iar fără tratamente, intervenții, există pericolul să-i fie afectat și ochiul drept. Nici cu toate aceste proceduri medicale, specialiștii nu le garantează că boala nu va ataca. Este una perfidă, agresivă și cu rădăcini ascunse. De obicei, genul acesta de afecțiuni se declanșează în prima tinerețe, în cazul Dariei a existat însă o grabă… Una care i-a făcut pe soții Gugui să se întrebe de nenumărate ori „de ce?“, dar, în același timp, să găsească răspunsuri și la nedumeririle fiicei lor „de ce trebuie să mănânce altfel decât ceilalți copii?“, „de ce nu mai poate merge la grădiniță?“, „de ce trebuie să meargă atât de des la medici?“.

Cei doi i-au explicat că este doar o perioadă mai grea din viața lor, dar sunt puternici și mai au doar puțin de tras pentru ca totul să fie bine. Cât de mult vor să creadă și cât de mult se agață părinții copilei de acest crez…

Îi e dor de joacă și abia îl așteaptă pe tatăl ei să vină de la serviciu pentru că este eroul ei și o face tot timpul să râdă. „Mami nu prea se joacă, dar tati, da“, ne-a mărturisit micuța. Mami însă este peste tot cu ea.

Îi va fi și la intervenția din acest an, una decisivă. Un prim control îl are programat la Londra, în primăvară, urmând ca medicii să decidă când și dacă este pregătită pentru următorul pas.

Până acum, oamenii s-au bucurat de ajutorul celor din jurul lor. Boala vine la pachet cu costuri mult prea mari și imposibil de acoperit din singurul venit care le intră, în prezent, în casă, cel al lui Gabriel Gugui.
Daria are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Cei care vor să o sprijine, o pot face donând în conturile deschise la ING Bank, titular: Adriana Gugui.
➡️RO49INGB0000999906231406 – RON
➡️RO42INGB0000999909174803 – EURO
Cod SWIFT: INGBROBU ( Ploiești, str. Anotimpului, nr. 4)

Totodată, o pot contacta pe mama Dariei, Adriana Gugui, la 0727576977

Despre toată evoluția acestei boli necunoscute, despre riscuri și pașii pe care-i au de urmat Adriana și Gabriel Gugui pentru ca fiica lor să fie bine, să-și recupereze parțial vederea la ochiul stâng (integral nu o va mai avea niciodată!), puteți vedea și în discuția purtată în platoul Observatorului Prahovean:

VIDEO:

FOTO:


*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here