Prima vlogăriță a Armatei Române este elevă a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza FOTO

0
47235516_1427435947388118_6967259290025328640_n_78c00.jpg

47235516_1427435947388118_6967259290025328640_n_78c00.jpg

Mai facem o oprire la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“, unde atenția ne-a fost captată de o „concurentă“ într-ale comunicării. Eva-Antonia Nedelcu a reușit să marcheze o premieră în cadrul liceului, dar și Armatei Române, fiind prima vlogăriță din domeniu. Șarmul, zâmbetul, tehnicile de comunicare, dar, mai ales, experiența adunată la colegiul din Breaza sunt folosite, din plin, de adolescentă pentru a-i convinge pe tineri să îmbrace haina militară.

Și cum ar putea să le spună celor care își doresc să ajungă liceeni militari că este bine și frumos într-un astfel de liceu, dacă ea însăși nu ar fi fost convinsă de aceste lucruri și nu ar fi un exemplu pentru cei cărora le vorbește? Eva, originară din București, a fost printre primii admiși în 2018, având media 9,84.

Un rol decisiv în a alege o instituție cu profil militar l-au avut părinții săi. „Începutul clasei a VIII-a, odată cu prezentarea ofertei educaţionale a Colegiului Naţional Militar «Dimitrie Cantemir» Breaza, a fost definitoriu în alegerea carierei militare.

Atunci s-a declanşat în mintea şi în sufletul meu dorinţa de a păşi, a îmbrăca uniforma militară şi a mă dezvolta pe toate planurile în «Cetatea lui Cantemir».

Un alt factor determinant în alegerea acestui drum au fost părinţii mei, care au făcut parte din structurile militare, iar povestirile lor m-au făcut să îndrăgesc şi mai mult această carieră”, spune Eva.

Ca licean, anul I a fost un an plin de experienţe noi şi provocări, dar la finalul lui a mărturisit că a fost cea mai frumoasă perioadă pe care o trăise până atunci.

Ordinea, disciplina, cerințele vieții de licean nu au speriat-o pe Eva. Dimpotrivă! Și-a dorit să nu mai fie „printre primii“, ci prima, lucru pe care l-a reușit în primul an de colegiu, performanță pe care și-a menținut-o și după primul semestru din clasa a X-a.

„Plăcerea de a învăța, îmbinată cu pregătirea la cel mai înalt nivel, m-au ajutat, într-un timp foarte scurt, să mă autodepășesc, să progresez și să-mi trăiesc, cu adevărat, visul de elev cantemirist.

Un citat care reflectă ceea ce simt este: «Copiii se nasc cu aripi, iar profesorii îi învață să zboare», deoarece, toate rezultatele pe care le-am obținut nu ar fi fost posibile fără implicarea, pasiunea și răbdarea, atât a cadrelor didactice, cât și a celor militare”, a declarat tânăra performeră. Ori de câte ori vorbește despre reușite sale, nu ezită să-i readucă în prim-plan și pe ai ei, doi părinți care, fără doar și poate, sunt extrem de mândri de ceea ce au reușit să contureze.

Dar energica și zâmbăreața Eva surprinde și cu rezultatele notabile la șah, reușind să se impună la toate competițiile dedicate sportului minții.

Citește și Povestea elevului-spectacol de la Colegiul Militar Breaza

Și pentru că vorbeam că-i place să fie „prima“, tânăra cantemiristă s-a transformat și în „miezul” comunicării, fiind liantul între colegiile militare și elevii care intenționează să dea admiterea la astfel de școli. Astfel, de la finalul anului 2019, prima vlogăriță a Armatei României tratează această nouă sarcină cu maximă pasiune, implicare și profesionalism

„Zilnic, primesc și răspund tuturor întrebărilor și curiozităților legate de admiterea în colegiile naționale militare, promovând astfel, atât alegerea carierei militare, cât și imaginea Colegiului Național Militar «Dimitrie Cantemir»”, a completat elev fruntaș Eva-Antonia Nedelcu

Iar în răspunsurile date viitorilor boboci cantemirişti şi celor care doresc să îmbrace uniforma militară de la 14 ani, Eva nu ezită să le precizeze că urmează pentru ei „un drum lung, presărat cu multe provocări şi experienţe frumoase, deoarece, doar cu multă muncă şi perseverenţă vor putea să-şi atingă obiectivul”.

Află și INFORMAȚII DESPRE ADMITEREA LA COLEGIILE MILITARE

Sursă foto și informații: facebook Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău