main_9ba82.JPG
Pentru mulți dintre noi e greu să citim sau să auzim astfel de vești. Dar pentru doi părinți din Comarnic, suferința fetiței lor este coșmarul pe care îl înfruntă zi de zi. Copila lor, de numai patru luni, suferă de o tumoră canceroasă care se extinde cu repeziciune, iar fiecare zi care trece fără a fi operată înseamnă o șansă pierdută. Oamenii luptă cu disperare să scape de această sabie de deasupra capului și speră să izbândească în această luptă pentru viața puiului lor.

Un test de sarcină pozitiv avea să fie cea mai frumoasă veste pe care soții Rotariu o primeau în urmă cu mai bine de un an. Au urmat frumoasele luni ale gravidității, în care au aflat că vor avea o fetiță. Toate au mers ca la carte! În primăvara acestui an, Ema Gabriela venea pe lume, schimbându-le Mădălinei și lui Bogdan Rotariu tot sensul vieții. S-au bucurat nespus de noul rol, cel de părinți, iar gândurile spre anii frumoși ai copilăriei, cu primii pași, vorbele stâlcite, serbările de la grădiniță, prima zi de școală au început să le curgă ca un vis frumos.

Doar că la vârsta de două luni, extazul celor doi părinți avea să treacă la faza de agonie… Obrăjorul frumos al micuței lor începuse să se deformeze. De aici, a debutat calvarul. Păpușa lor a fost diagnosticată cu TERATOM GRADUL 3 IMATUR. A fost operată imediat la la Spitalul de Copii Brașov, sub anestezie totală, pentru scoaterea formațiunii tumorale din zona maxilarului. În urma intervenției s-a reușit extragerea unui procent de 80% din tumoră. A fost un moment în care au crezut că au scăpat, că viața va redeveni la normal…

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Însă, la scurt timp, s-au văzut din nou nevoiți să lase camera de joacă și să se întoarcă pe patul de spital. După aproape o lună de la prima operație, formațiunea tumorală a crescut, ajungând la dimensiuni mai mari decât în primă fază, extinzându-se spre vasele de sânge ale gâtului până la baza creierului.

„Momentan, soția mea este internată împreună cu fetița la Spitalul Marie Curie din București, unde doctorii au constatat că nu exista nicio posibilitate de a interveni chirurgical în țară, fiind o intervenție foarte dificilă.

Așteptăm să plecăm în Germania, la Berlin, unde micuța noastră va fi consultată și i se va aplica tratament, va fi supusă unei intervenții chirurgicale, a cărei valoare se ridică la 25.000 de euro. Bani pe care nu-i avem, dar pe care sperăm să-i adunăm cu ajutorul oamenilor de bine, care ne înțeleg disperarea și lupta contra cronometru”, ne-a mărturisit Bogdan, tatăl Emei.

Totodată, oamenii vor să consulte mai mulți specialiști pentru boala fetiței lor. Orice sfat, orice pârghie, orice speranță că vor trece peste cumpăna vieții lor le vor fi utile. Sunt dezorientați, sunt epuizați, dar nu vor să cedeze într-o luptă pentru viața a ceea ce au mai de preț în acest moment: Ema Gabriela.

Cei care vor să-i ajute în strângerea cât mai rapidă a fondurilor, pot dona în conturile:

RO02BACX0000001269762000 - Banca UNICREDIT BANK - Titular Rotariu Bogdan Augustin

RO06RNCB0205113005930001 - Banca B.C.R - Titular Rotariu Bogdan Augustin

Totodată, cei care vor să ia personal legătura cu familia fetiței, o pot face la 0734942270, numărul de telefon al lui Bogdan.

Foto: arhiva personală familia Rotariu

ema_8257e.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg