49400893_732762143790728_7624094441103425536_n.jpg

Poliția a deschis un dosar penal privind moartea unui pacient al spitalului județean de urgență din Ploiești, după o sesizare primită atât de la conducerea unității medicale, cât și de la familia decedatului. Rudele victimei susțin că decesul ar fi fost provocat după ce pacientul a fost scăpat, în cap, de pe targă, de angajații spitalului, incident confirmat și într-un document oficial pe care-l publicăm astăzi.

UPDATE Pacientul a căzut de pe targă în timp ce era transportat de un echipaj al Mediurg la secția de Urologie a județeanului de la Boldescu.

Detalii aici: Pacientul care a murit în județean a fost scăpat de pe targă în timpul unui transport Mediurg. Reacția conducerii

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pacientul, Nicolae D., de 71 de ani, din Cocorăștii Misli, a fost internat acum două luni la spitalul județean de urgență din Ploiești, unde a și fost operat de un neurochirurg. După intervenție, pacientul a făcut progrese vizibile, însă familia a fost anunțată vineri, 4 ianuarie, că acesta a murit! Familia s-a dus glonț la Poliția Municipală Ploiești, unde au depus o plângere, după ce au observat că s-a dispus efectuarea obligatorie a autopsiei ca urmare a căderii de pe targă!

Unul dintre nepoți a povestit, pentru observatorulph.ro, ce s-a întâmplat: 

”Bunicul meu a fost internat la spitalul județean din Ploiești. A avut o tumoră la cap, a stat aproape două luni în spital, l-au operat și totul decurgea normal.. Începuse să vorbească, să deschidă ochii, cu alte cuvinte își revenea.. Dar vineri (n.r. 4 ianuarie) ne-au sunat de la spital să ne spună că a murit.. Cauza morții nu a fost cea pentru care s-a operat, ci l-au scăpat în cap pe holul spitalului cei care îl transportau și asta i-a provocat moartea..Am fost la morgă, iar cea care se ocupă de el ne-a spus că trebuie să mergem la poliție, sa plătim 200 de lei ca să scoatem spitalul de sub urmărirea penală, cu alte cuvine sa plătim tot noi pentru ei, că l-au omorât! Ne-au dat de la spital o foaie pe care scrie la rubrica motivele care au condus la efectuarea obligatorie a autopsiei: traumatism cranio facial prin cădere de pe targă”.

Documentul emis de spital care confirmă incidentul

49400893_732762143790728_7624094441103425536_n.jpg

Familia decedatului susține că nu are bani pentru a plăti un medic legist expert independent, o astfel de autopsie costând 2000 de euro.

IJP Prahova: dosar penal

Reprezentanții IJP Prahova au confirmat pentru observatorulph.ro că în acest caz s-a dispus deschiderea unui dosar penal, urmând ca medicii legiști să se pronunțe în urma unei expertize asupra cauzei exacte a morții pacientului.

Conducerea spitalului: anchetă internă

Și conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești susține că în acest caz s-a deschis o anchetă internă, urmând ca cei vinovați să fie supuși comisiei de disciplină, însă în astfel de situații Poliția va stabili cu exactitate circumstanțele decesului bărbatului de 71 de ani.

Vom reveni cu detalii asupra acestui caz.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg