e6f88d92-abb9-4d2f-a0c4-996bf27c55bd.jpg

Scumpirea recentă a biletelor TCE pentru transportul în comun a încins spiritele la Ploiești. Beneficiarii acestui serviciu public sunt nemulțumiți în primul rând de calitate.

Pomenile electorale au prețul lor. În egală măsură, gestionarea dezastruoasă a activității în transportul public ploieștean reprezintă motivul pentru care avem cel mai scum serviciu de profil din țară, dar și cel mai slab calitativ.

S-a intrat într-un cerc vicios din care cu greu se mai poate scăpa. Gratuitățile au fost acordate până la peste 2200 lei venit din pensie. Cu tot respectul pentru vârsta a treia, dar acesta nu reprezintă un prag care să necesite vreo formă de ajutor social, în condițiile în care mulți dintre călători muncesc pe un venit echivalent sau puțin peste valoarea salariului minim pe economie, mai precis jumătate din plafonul acceptat de TCE și Consiliul Local Ploiești pentru pensionari.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Se numește discriminare și nu poate să fie încadrată la protecție socială; mai degrabă la pomană electorală.

Pentru că TCE a ajuns în pragul colapsului financiar, s-a recurs la majorarea tarifului/călătorie. Cu alte cuvinte, să luăm tot de la cei care oricum erau singurii care plăteau. Sunt cei care, fără teama că greșim, putem spune că își pun zilnic viața în pericol, călătorind cu actualele autobuze TCE, vechi de zeci de ani. 

Există și o veste bună, pentru că au fost achiziționate 50 de autobuze noi, primele urmând să sosească la sfârșitul lunii octombrie. Detalii AICI. Sunt însă foarte puține în raport cu necesitățile. 

Rezultatul este cel din imaginile trimise de un cititor al observatorulph.ro - căruța TCE s-a rupt în drum (Ploiești, strada Pielari) Surse din TCE ne-au declarat că, în momentul incidentului, în autobuz se aflau călători, însă din fericire nimeni nu a fost rănit. 

db69f01a-be37-4087-9010-7219e6c90f15.jpg

e6f88d92-abb9-4d2f-a0c4-996bf27c55bd.jpg

946785ea-ef86-4890-a66d-f5c1acf670e2.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.