210622-travel.jpg

Cu certitudine este una dintre cele mai interesante atracții turistice din România. Din acest weekend, Hotelul de Gheață de la Bâlea este pregătit să-și primească vizitatorii.

Paturile, noptierele, pereţii, mesele şi scaunele, toate sunt modelate din gheață. Temperatura din interior este menținută în jurul valorii de zero grade Celsius.

Friguroşii au la dispoziţie piei de animale aşezate pe pat şi saltele care nu se udă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum tema din acest an este muzica, Freddie Mercury, Michael Jackson şi cei de la Rolling Stones încearcă să încălzească atmosfera chiar dacă sunt sculptaţi în gheaţă.

Prezent la inaugurare, ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton, a declarat: „Faptul că se construieşte un hotel de gheaţă aici, în Transilvania, în ultimii ani, pune ţara pe harta turismului de iarnă.”

Hotelul de Gheaţă este la o altitudine de peste 2.000 de metri în masivul Făgăraş. Construit numai din gheaţă scoasă din lacul Bâlea primeşte şi turişti care vor doar să îl viziteze. Cei care însă doresc să rămână peste noapte au de achitat 419 lei.

Din experiența celor care administrează locul, 95% dintre turiști sunt străini și doar 5 % români.

119705-hotelul-de-gheata-balea-lac-1.jpg

balea-lac-hotel.jpg

iglu_balea_lac_25843100.jpg

210622-travel.jpg

vlcsnap_2013_12_24_09h47m47s163_31526700.jpg

Hotelul-de-gheata-de-la-Balea.jpg

hotel_gheata_balea_lac11_79567500.jpg

hotel-gheata-balea-lac.jpg

media-148057924975063100.jpg

hotelul-de-gheata-de-la-balea-lac_161211.jpg

hotelul-de-gheata-Balea-lac.jpg

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare-1.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.