bebe

Fetița născută la Spitalul Câmpina pe care sute de persoane au vrut să o înfieze după ce mama ei a anunțat că vrea să o dea spre adopție, va fi externată în cursul zilei de astăzi.

Viorel Călin, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a precizat că, așa cum prevede legislația în vigoare, fetița va fi preluată de un asistent maternal profesionist unde va rămâne o scurtă perioadă. În acest timp, consilierii Direcției se vor întâlni cu Larisa, mama copilului, dar și cu rudele acestuia, în speranța că vor reveni la gânduri mai bune și vor accepta ca micuța să trăiască în familia biologică.

Dacă răspunsul va fi categoric negativ, atunci urmează o perioadă de alte 30 de zile, în care vor urma alte ședințe de consiliere. Mama va fi înștiințată că, odată ce-și va da acordul ca fetița să fie adoptată, nu va mai putea să ia legutura cu ea și nici cu familia de adopție.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

“ Noi ne dorim ca fetița să fie integrată în famila naturală, dar dacă acest lucru nu va fi posibil,  se întocmește un dosar care va fi înaintat instanței de judecată care va declara copilul adoptabil. Decizia va ajunge la Biroul Adopții care va demara procedurile de adopție”, a declarat Viorel Călin.

Laria are 22 de ani, nu este căsătorită, mai are doi copii minori, dar niciunul dintre ei nu este în custodia fetei. Unul se află la bunici, iar cel de-al doilea la tatăl său.

 

Drama Larisei a impresionat sute de persoane după ce, în mediul online, a apărut povestea fetei din Prahova. Reprezentanții Spitalului Câmpina au declarat că zeci de persoane s-au interesat de copil, iar mulți au vrut să-l înfieze

 

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.