alina magureanu dna ploiesti

 

Apariția de miercuri a Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, la sediul DNA din Ploiești a produs ceva agitație în Prahova, mai ales că doamna nu a mai fost atât de amatoare în a da detalii în legătură cu denunțurile pe care intenționează să le facă, așa cum s-a întâmplat la București.

 
Anumite surse, însă, au precizat că, miercuri, la DNA Ploiești s-au purtat doar discuții pe marginea unor dosare aflate în lucru la această structură de parchet, dar că, pentru moment nu a existat un denunț concret. Aceleași surse au precizat și faptul că Alina Petre și avocatul său, Florin Ghiulbenghian, care a însoțit-o miercuri, ar intenționa să ofere informații suplimentare în dosare aflate în lucru la DNA Ploiești.
 
Pornind de la aceste informații, dar și de la denunțurile pe care fosta doamnă Măgureanu le-a depus deja la DNA București și pe care le-a și făcut publice, ne putem opri la numele a două personaje aflate în vizorul anchetatorilor prahoveni, pentru a găsi o justificare a prezenței Alinei Petre la Ploiești. Este vorba despre Andrei Chiliman, primarul suspendat al sectorului 1, dar și Florian Walter, patronul societății de salubrizare Romprest.  
 
Într-unul dintre cele șapte denunțuri, Alina Petre menționa: "Avem suspiciuni rezonabile ca cei doi membri ai familiei Antonescu, Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana, enumerati mai sus, se fac vinovati de aderarea la un grup infractional organizat, fals intelectual si uz de fals in acte publice, fals intelectual si uz de fals in declaratiile de avere si de interese, instigare la uz de fals in raportul de evaluarea al apartamentului, spalare de bani, primire de foloase necuvenite, trafic de influenta, deturnarea licitatiilor publice, solicitare de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu al primarului sectorului 1 Buucresti, Chiliman Andrei, cat si a Primarului General al Capitalei, Oprescu Sorin"
 
În iunie 2015, Chiliman a fost audiat la DNA Ploiești, iar după mai multe ore de audieri a ieșit încătușat.  El este urmărit penal într-un dosar complicat,  în care s-au adus acuzații de constitutire de grup infracțional organizat și trafic de influență. În același dosar mai sunt urmăriți penal și Vlad Moisescu, un apropiat al lui Chiliman, Ioana Costescu, consilier personal al edilului, si Ion Brad, consilier local la Sectorul 1 Bucuresti. Este o anchetă care "s-a rupt" din dosarul Hidro Prahova, în care sunt cercetați mai mulți oamenid e afaceri și politicieni, dar și Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.
Cel de-al doilea personaj care acum este anchetat la DNA București, dar care a trecut și prin birourile procurorilor din Ploiești, este Florian Walter. Nu neapărat el ar putea fi vizat de vreun denunț al Alinei Petre, ci mai degrabă asociații acestuia sau personaje aflate în anturajul lor. Spunem asta pentru că, Florin Ghiulbenghian a recunoscut, atunci când a venit la Ploiești, că Alina Petre ar fi primit amenințări de la "apropiați ai asociaților Romprest".
 
În paralel, familia lui Florian Walter îl acuză, printr-un denunţ la DNA, pe omul de afaceri Dragoş Dobrescu, unul dintre membrii grupului de la Monaco, de ameninţări cu moartea.  Conform ziarului Bursa, Dragoş Dobrescu este un fost acționar al societății de salubrizare Romprest.