- Publicitate -

Școala Târgșoru Vechi participă la concursul Narada. Cum poți contribui la amenajarea unui spațiu pentru elevi

Pe 29 mai, în toată țara, 30 de școli participă la ediția de vară a târgului Narada „Împreună pentru școala noastră” pentru a-și autofinanța reparațiile de infrastructură.Prin această serie de evenimente, organizația Narada mobilizează școlile și comunitățile din jurul acestora și le susține inclusiv cu sprijinul partenerilor din mediul privat pentru a-și rezolva singure urgențele. La prima ediție, 25 de școli au strâns aproximativ 100 de mii de euro, sumă care a fost dublată de partenerii Narada pentru a ajuta instituțiile să ducă la bun sfârșit îmbunătățirea condițiilor de siguranță pentru elevi.

- Publicitate -

Pe 29 mai, Narada organizează cel de-al doilea târg „Împreună pentru școala noastră”, pentru a ajuta 30 de unități de învățământ să strângă fondurile necesare reparațiilor de infrastructură care pot afecta siguranța elevilor.

În Prahova participă la acest concurs și Școala Gimnazială Comuna Târgșoru Vechi, care  și-a propus amenajarea curții interioare.

”Dorim să facem un loc prietenos, în care elevii să se bucure de timpul petrecut la școală. Curtea interioară este generoasă și oferă posibilitatea desfășurării multor activități în aer liber. Avem nevoie de susținerea tuturor pentru ca acest spațiu să prindă viață” a declarat pentru Observatorul Prahovean Ema Dumitrescu, directorul școlii.

Practic, elevii vor confecționa diverse produse, pe care le vor scoate la vânzare pe 29 mai în curtea școlii. Fondurile astfel strânse vor fi dublate de organizatorul competiției – Narada astfel încât școala din Târgșoru Vechi să poată amenaja curtea interioară .

Concursul Narada

În prezent, numai în 11 județe din România numărul școlilor care au rețele electrice mai vechi de 20 de ani se ridică la 1160, iar dintre acestea, peste 100 reprezintă un real pericol pentru siguranța elevilor. În plus, potrivit declarației fostului ministru al educației, Sorin Cîmpeanu, 1,2 milioane de elevi din România învață în școli cu o infrastructură inadecvată. Pornind de la aceste statistici și constatând nevoile de siguranță în școli ce reies din alertele înscrise pe HartaEdu,Narada acționează prin organizarea celei de a doua ediții a târgului „Împreună pentru școala noastră”.

Pe 29 mai, în cadrul târgurilor organizate în fiecare școală, unitățile de învățământ mobilizează comunitățile pentru a participa și a cumpăra produsele puse în vânzare. Banii adunați vor fi și de această data supuși unui mecanism de dublare, susținut de partenerii Narada, BergeratMonnoyeour și Ipso Agricultură, și vor fi folosiți pentru finanțarea unor alerte de tipul schimbarea pardoselii și a acoperișului într-o școală, instalarea unui sistem de securitate, reabilitatea instalației electrice, construirea unui teren de sport sau a unor spații de învățare și de joacă pentru copii.

„Cuvântul cheie din ADN-ul misiunii noastre este mobilizarea. Anul trecut, când am pus prima dată pe masă ideea organizării unui târg școlar, mulți au zâmbit și nu ne-au dat sorți de izbândă. Poate că cea mai mare binecuvântare a noastră, pentru care suntem extrem de recunoscători, este faptul că tot timpul am întâlnit oameni curajoși, capabili să mute munții din loc atunci când își propun să facă un lucru bine. Acesta este și cazul profesorilor cu care am lucrat. S-au mobilizat exemplar și au mobilizat la rândul lor comunitățile, astfel încât au reușit până azi să-și finanțeze alertele cu banii strânși la târg. De exemplu, Liceul cu program sportiv din Alba Iulia a reușit să strângă într-o singură zi 10 mii de euro. Au încheiat un contract pentru un teren de sport sintetic și au făcut mai departe demersuri la primărie pentru a primi finanțare ca să-l acopere. Cu astfel de oameni lucrăm noi, ceea ce mi se pare extraordinar! Și îmi doresc ca și anul acesta să menținem energia mobilizării și implicării astfel încât să reușim să facem mai multe lucruri împreună în comunitate,” declară Raluca Jianu, CEO Narada.

- Publicitate -

Ea precizează, de asemenea, că nu putem vorbi despre învățământ modern și competențe digitale atâta vreme cât încă există școli în România ale căror tavane stau să cadă sau care au ars în întregime din cauza unei instalații electrice mult prea vechi și nereabilitate vreodată.

Și mai ales că, într-un sistem de învățământ slab finanțat, cu nevoi foarte mari, toate aceste situații pun în pericol siguranța copiilor la școală, un mediu care ar trebui să fie prin definiție sigur, primitor și un adevărat mecanism de dezvoltare și evoluție spre viitor. Una dintre soluțiile identificate de Narada este ca școlile să învețe lecții foarte importante de sustenabilitate și autonomie precum lidership și fundraising, abilități extrem de importante într-o societate în care #EokSafacemNoi.

Rezultatele pozitive ale acestor inițiative Narada s-au văzut încă de la prima ediție a târgului „Împreună pentru școala noastră” din cadrul campaniei „Salvează o școală”.

- Publicitate -

Desfășurată cu puțin înainte de Crăciun, în 25 de școli din întreaga țară, seria de târguri a fost un real succes, școlile reușind să strângă aproximativ 100 de mii de euro, bani dublați de partenerii Naradapentru ca rezultatul să fie condiții de siguranță mai bune pentru elevii din România.

Naradaa luat ființă în urmă cu mai bine de cinci ani, când Andra Munteanu (co -fondatoare a organizației) a citit un studiu despre motivele abandonului școlar în rândul copiilor. Primele pe listă erau durerile de dinți și lipsa încălțărilor potrivite. Motive absurde într-o Românie europeană, dar dureros de reale în comunitățile marginalizate și vulnerabile din România.

Născută sub umbrela Romanian Business Leaders, Narada are viziunea de a construi o Românie în care fiecare copil are acces la o educație de calitate, care să-l pregăteasca pentru succesul în viață și în carieră.

- Publicitate -

Cu o echipa multi-disciplinară de profesioniști care abordează problema cu soluții integrate, utilizând tehnologia și transferul de know-how, dar și experiența profesională, cu un mod de lucru tehnocrat și planificat, Narada își propune misiunea de a mobiliza comunitățile, pentru a găsi soluții de transformare a sistemului educațional.

Numai anul trecut, Narada a intervenit în școlile din România, creând impact în viețile a peste 50 de mii de copii, a rezolvat aproape 200 de alerte înscrise pe platforma sa, HartaEdu, investind peste 3 milioane de lei în educație.

Sondaj Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai ceva de spus despre articol? Lasă un comentariu aici

Comentariul tău
Numele tău

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Lista posturilor vacante scoase la concurs pentru școlile din Prahova

Emoții pentru candidații care au înregistrat dosare de concurs la nivelul unităților de învățământ care aveau posturi/ catedre neocupate în Prahova. Inspectoratul Școlar Județean...

Ministrul Sănătății susține că testarea antidrog a elevilor trebuie să se facă după ce totul este „foarte bine documentat”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că testarea antidrog a elevilor ar trebui să se facă după ce totul este „foarte bine documentat” din punct...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Elevii navetiști din Prahova nu mai pot cumpăra nici măcar abonamente, ci doar bilete. Explicația transportatorilor

Peste 11.000 de elevi navetiști din Prahova au rămas de la 1 decembrie fără transport gratuit, deși legea prevede ca ei să beneficieze de...

A crescut la casa de copii și a visat să aibă o casă a ei. Povestea Magdei, o tânără din comuna Tinosu, care a...

Magdalena Petre avea 14 ani când a ajuns în grija statului. De fel din satul Predești, comuna Tinosu, tânăra, azi în vârstă de 23...

Imagini de la accidentul mortal produs pe DN1 la Nistorești

Un bărbat și-a pierdut viața marți seară în urma unui accident produs pe DN1 la Nistorești. Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare executate...

Victima accidentului grav de la Nistorești a murit

Victima accidentului rutier grav petrecut marți seară pe DN1 la Nistorești nu a răspuns manevrelor de resuscitare executate la fața locului de salvatorii prahoveni. Vă...

Accident grav pe DN1 la Nistorești. Un șofer este resuscitat

Un accident rutier grav s-a petrecut marți seară pe DN1 în Prahova, în localitatea Nistorești, anunță Inspectoratul de Poliție Județeană Prahova. UPDATE: Din păcate, victima...
Emisiuni
- Publicitate -

Istoria Bisericii Sfântul Gheorghe Vechi din Ploiești. Locul de închinăciune al plăieșilor lui Mihai Viteazul

Una dintre cele mai frumoase biserici din Ploiești, nu doar din punct de vedere arhitectural, dar și a istoriei lăcașului de cult, este Biserica...

Cei trei tineri reținuti în urma înjunghierii de la un patinoar din Ploiești au fost arestați preventiv

Poliția Prahova a anunțat că judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea de arestare preventivă a procurorului în cazul celor trei tineri din...

Pățania unor ploieșteni care au trimis un colet în străinătate, prin Fan Courier, și coletul nu a ajuns la destinație

Într-o situație neplăcută s-a văzut un cuplu de ploieșteni, Cosmin și Elena S., care ne-a semnalat faptul că a trimis la sfârșitul lunii septembrie,...

De la povestea primilor pași de dans, la organizarea primului spectacol de anvergură la Ploiești: „Joc, Tradiții și Obiceiuri de la mic la mare”

Scriam în urmă cu câteva luni povestea lui Irenne Stănculescu, cea care a pus bazele Școlii de Dansuri Populare „Drag mi-e Jocul Românesc”, unde...

Decembrie 2023. Zile libere în ultima lună din an

Luna decembrie, considerată și luna cadourilor, este una dintre cele mai așteptate perioade din an. Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu o nouă...
Emisiuni
- Publicitate -