Doi foști angajați eMAG sunt cercetați penal pentru acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică după ce, prin intermediul mai multor easy-box-uri din Ploiești au obținut produse în valoare de aproximativ 210 000 (peste 40 000 de euro).
Surse apropiate anchetei au precizat pentru Observatorul Prahovean că cei doi au accesat anumite baze de date și prin intermediul unor adrese de e-mail fictive plasau comenzi pe care ulterior le plăteau cu vouchere de reducere de 100%.
Comenzile erau confirmat nume fictive și cu numere de telefon pe care cei doi le foloseau doar pentru această operațiune.
Cum la aceste vouchere de reducere 100% aveau acces doar anumite persoane, aceste comenzi au început să trezească suspiciuni.
Produsele comandate erau ridicate din easy-box-urile de pe raza municipiului Ploiești.
Potrivit Poliției Prahova, la data de 14 martie polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova au reținut pentru 24 de ore doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică.
În fapt, la data de 3 martie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentatul unei societăți comerciale despre faptul că în perioada octombrie 2020-martie 2023 un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploiești și ulterior le achita cu vouchere de reducere.
Din cercetări a reieșit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei.
În baza investigațiilor și a cercetărilor efectuate polițiștii au realizat prinderea în flagrant a celor doi tineri în timp ce ridicau mai multe comenzi.
Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În urma probatoriului administrat față de cei doi tineri din județul Buzău, respectiv Dâmbovița a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Ieri 15 martie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară unde cei doi tineri locuiesc, fiind descoperite mai multe mijloace materiale de probă, dar și 12.700 de lei și 1.200 de euro.
În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică.
Cum ți se pare subiectul?