Controalele au avut loc la societăți ce desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, cluburilor și barurilor.
Acțiunea a fost inițiată de Prefectura Prahova, care a constituit o comisie mixtă pentru verificarea modului de aplicare și respectare a actelor normative în vigoare de către societățile comerciale în cauză.
Comisia a fost coordonată de reprezentanți ai Prefecturii, cărora li s-au alăturat specialiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova și Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, dar și reprezentanți din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Prahova.
În cursul serii de 4 spre 5 februarie, prin această comisie au fost organizate trei echipe mixte care au efectuat verificări prin sondaj la operatori economici de pe teritoriul municipiului Ploiești, respectiv comunei Blejoi, cu activitate în domeniile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor, barurilor, cluburilor.
Rezultatele verificărilor vor fi integrate de către Instituția Prefectului Județul Prahova, care va întocmi un raport pe baza informațiilor transmise de către reprezentanții instituțiilor participante la acțiune, până marți, 8 februarie.
Sursa -Prefectura Prahova