- Publicitate -

Voi căutați premier, noi… paturi în spitale, medicamente sau sicrie

Data:

Joi dimineață, la UPU SJU Ploiești erau vreo 78 de cazuri Covid, plus restul bolnavilor despre ale căror afecțiuni sistemul nu se mai poate ocupa. Nu mai poate sau nu mai vrea? Presa s-a săturat să mai fie înjurată pentru voi, incapabilii și iresponsabilii care se joacă de-a puterea, în fapt jucându-se cu viețile oamenilor.

- Publicitate -

Două treimi dintre români nu se vaccinează? Oare sunt toți tâmpiți și needucați, așa cum se acreditează ideea? Există și astfel de indivizi, dar să nu scăpăm din vedere că și vaccinații au tâmpiții lor. Să nu ne ferim de cuvinte, atunci când moartea ne bate la ușă și să nu uităm că nu doar de Covid se moare. Nici nu mai știm proporțiile, poate că acum sunt irelevante, important fiind să înțelegem ce ni se întâmplă și din cauza cui.

E dreptul fiecăruia să decidă dacă se vaccinează sau nu. Eu am făcut-o, a fost o decizie personală, un risc asumat. La fel de bine sunt de acord că unii au motivele lor să nu se vaccineze. Îi exclud de aici pe cei care se uită în gura stimabilei Șoșoacă, cea care le-a spus că ”vor fi infertili până la a treia generație”, fără să își folosească neuronul și să înțeleagă că după prima generație infertilă nu mai apar alte generații… dăăă… Le-a dat greu… Sincer, am râs cu lacrimi, pentru că dacă ai mușcat-o pe asta… îți meriți soarta.

Revin însă la oamenii normali care nu s-au vaccinat și mai spun o dată că le respect decizia, așa cum și ei ar trebui să o facă în cazul celor care au decis diferit. Dacă în DSP, IPJ și ISU Prahova avem doar jumătate din personal vaccinat, ce să mai spunem despre restul lumii? Am solicitat și primit aceste răspunsuri oficiale și le puteți lectura AICI. Pe măsură ce vin răspunsurile de la alte instituții, le vom publica în baza legii 544. Este firesc să te întrebi dacă cel care te controlează la firmă sau pe stradă este vaccinat.

- Publicitate -

Așadar, vaccinați sau nu, ăștia suntem… Suntem fiecare pe barba lui, față în față cu un sistem gestionat de cretinoizi sau de jigodii. Nu poți acuza populația că nu face și nu drege, atât timp cât populația vede ce face clasa politică. Stai la ”uischeane” și trabuc în birou, apoi propovăduiești reguli și te aștepți să te mai ia cineva în serios? Închizi afaceri sau le limitezi accesul clienților la jumătate și le iei taxele și impozitele întregi, apoi te aștepți ca cineva să mai respecte regulile? E clar, ești complet idiot, domnule politician, indiferent de partid!

Dacă se fac afaceri pe bază de ”pandemie”? Se fac și se vor face. Se fac achiziții, se construiesc așa-zise spitale modulare care sunt niște mizerii inutile. Un argument solid AICI. Ce facem cu un Arafat depășit de vreme și vremuri, închis în lumea lui, una care nu înțelege că proasta gestionare a unei crize sanitare poate produce daune mult mai mari decât criza în sine? Poate ați observat că e singurul care mai vorbește, restul retrăgându-se din spațiul public.

Se fac și se desfac guverne, se aprobă reguli pe care le schimbă peste noapte, se fac jocuri politice, lăsând țara în haosul scumpirilor de la o zi la alta și te aștepți ca oamenii să te mai asculte, să mai reprezinți ceva în fața lor? Vor profita populiștii, dar ce mai contează…

- Publicitate -

Hai să vorbim despre situația reală a spitalelor din Prahova, pe care o cunoaștem foarte bine. Ieri, pentru că mulți dintre voi au cerut-o, am fost din nou în SJU. Credeți că un live de acolo este un fake, că vrem să vă speriem? E mai rău decât se poate arăta, chiar dacă pe live vedeți o resuscitare a unui om care s-a prăpădit până la urmă. E mult mai rău decât atât. Știu, ne-ați înjurat, presa e vândută și ia bani ca să inducă teroarea, înțelegem că trebuie să vă descărcați cumva, deși se poate și altfel. Dacă nu…nu. Totuși, să mai facem un mic efort și să răspundem la câteva întrebări ”clasice”. Poate colegii mei vor mai scrie despre asta, eu nu, convins fiind că s-a spus tot și că nimic nu se va mai schimba.

Se mai moare și de altceva, în afară de Covid? DA! Se moare și încă mai grav decât unii își imaginează. Spre exemplu, din cele peste 50 de decese de alaltăieri, de la SJU, doar jumătate erau de Covid. Și vor fi și mai mulți morți, pentru că oamenii evită să meargă în spitale, evită să mai ajungă la medicii de familie, evită să se mai controleze periodic. Când ajung să o facă… pentru unii e deja prea târziu.

E vina lor? Eu zic că nu. Cum să mai vrei să mai ajungi la medic, știind ce te așteaptă la spital? Nu ai bani de privat, consideră-te aproape mort. Raportările ultimelor zile spun că cele peste 600 de paturi covid sunt ocupate. De la forme mai puțin grave, până la cele care necesită ATI. Și să știți că se suplimentează de la o zi la alta. Ieri, la SJU, se amenaja un nou sector covid la chirurgie plastică și reparatorie. Despre neurologie știți deja. Directorul Bogdan Nica îmi spunea: ”De paturi și oxigen mă mai descurc, dar nu mai am oameni. Nu mai am de unde să mai scot personal…”

- Publicitate -

Și cât timp umblam prin spital, ca să aibă lumea de ce să ne mai înjure (stați liniștiți, umblam echipați și pe unde și cât e cazul), unui alt bărbat i se făcea resuscitare. Prea târziu… Și doctorul Nica a continuat: ”Suntem cei mai înjurați. Nu ne mai cred oamenii, nu mai dau doi bani pe noi, de parcă suntem dușmanii lor. Toată mizeria din sistem, toate neajunsurile, toate problemele reale ale oamenilor sunt puse pe seama noastră.” I-am propus așa: ”Se poate ca cei care nu cred, deși nu sunt constituiți într-o asociație, să își desemneze cumva vreo doi reprezentanți, să îi echipați și să meargă pe aici, să vadă cu ochii lor?” Mi-a răspuns: ”De ce nu? Dacă își asumă… Nu știu cum altfel s-ar putea convinge?…”

Am făcut ceea ce îi propusesem ieri doctorului Nica, directorul SJU. În valul de înjurături și blesteme am întrebat printre cei care ”comentaseră”, dacă sunt dispuși să dea curs ”invitației”. S-a lăsat liniștea… ”Oferta” rămâne valabilă. Îmi asum să vă însoțesc și să filmăm unde doriți, exceptând fețele oamenilor. Înțelegeți voi, nu insist.

O altă problemă este distribuția cazurilor pe spitalele din Prahova. Sunt câteva, însă este evident că nimeni nu mai este capabil să le organizeze. Așa s-a ajuns ca unele să fie relaxate, iar SJU să fie sufocat, să nu mai poată face față nici cazurilor covid, nici celorlalte cazuri noncovid, care sunt multe și grave și mai multe. După ce că și așa era vai mama lui, SJU e acum depășit cu mult. Concluzia pe care mi-o asum: covidul ucide, dar mult mai ”eficiente la ucis” sunt incompetența și lipsa de responsabilitate. Cine să o mai facă prin instituțiile sufletului? Politrucii care încasează peste suta de milioane (vechi)/lună? Și chit că o să vă enervați, dar în acel spital încă sunt mulți care chiar se străduiesc să facă față situației.

- Publicitate -

E complicat. E al naibii de complicat și nimeni nu înțelege de ce se bate toba doar pe vaccinare, de ce nu sunt medicamente pe piață, de ce medicii de familie nu au ce să prescrie pentru formele ușoare, de ce Favipiravirul este o raritate și în spitale. Formele ușoare se pot termina rapid cu bine, cum la fel de bine, netratate, se pot agrava și mai departe știți traseul.

E greu de înțeles? Eu zic că nu. Dacă nu ne-am juca de-a ”guvernul meu”, dacă am fi conduși de oameni responsabili, nu de mediocrități cu vanități și vendete, poate că cineva s-a ocupa de importuri, de asigurarea mecanismului din ambulatoriu, astfel încât să nu se mai ajungă la spital cu forme ușoare sau cu forme grave care dacă ar fi fost tratate din pripă nu ar fi axfisiat spitalele la figurat, dar mai ales la propriu. Au avut la dispoziție un an și jumătate să se organizeze, să schimbe ceva în spitale, în sistemul sanitar în general. E drept că s-a schimbat câte ceva, cum ar fi felul în care poți să mori. Spre exemplu… poți să mori ars de viu. Asta e o schimbare…

După ce au avut cazuri prin familie sau printre prieteni, poate chiar ei s-au îmbolnăvit, mulți dintre cei care credeau că virusul e o născocire au acum o altă abordare. Sunt la fel de supărați pe sistem, pe care nu-l mai acuză că născocește, ci că își bate joc de oameni. De data asta chiar au dreptate!

- Publicitate -

Și oamenilor le e frică. Poate că de asta mulți sunt atât de vehemenți. Unora le-a murit cineva drag, alții au furat-o personal, unii au rămas în șomaj tehnic, unora le-a fost falimentată mica afacere, unora le-au venit noile facturi la energie și gaze, alții au oprit la benzinărie, alții și-au reînnoit asigurările RCA, alții au fost atât de imprudență să cumpere ulei de floarea soarelui, zahăr, făină, gogoșari etc. Ei nu au ”guvernul lor”. Ei nu au niciun guvern. Pe lângă Covid, toți aceștia pot să moară în urma unui stop cardio-respirator dacă, într-o zi, revenind acasă de la muncă, constată cu stupoare că au uitat lumina aprinsă într-o cameră. Le stă ”ceasul” instant.

Repet ce am spus mai sus cu câteva fraze: e treaba voastră dacă vă vaccinați sau nu, este decizia fiecăruia și trebuie respectată, dar tot ce pot să vă rog este să vă protejați pe cât posibil. Înțelegeți că suntem fiecare ”pe barba noastră”, că sistemul este depășit de mult timp și că e prea târziu să se mai facă ceva util societății. E târziu pentru că încrederea se câștigă extrem de greu și s-a pierdut extrem de ușor. Și nu vă faceți iluzii că adevărații vinovați vor plăti într-o zi… Ei joacă în altă ligă.

A…și încă ceva: căutați un specialist să vă completeze bătaia aia de joc de declarație, prin care solicitați compensare la facturile de energie. Doar o minte bolnavă (sau mai multe) ar fi putut să născocească o asemenea complicăciune, doar-doar se vor lăsa oamenii păgubași și nu vor mai solicita nimic, în afară de o rezervare la o partidă de golf.

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Câștigă invitații la Concertul Vocal-Simfonic Extraordinar de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești

Observatorul Prahovean și Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești vă...

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Medalie de argint pentru elevii C.N.„ Dimitrie Cantemir” din Breaza, la International Cadet Cup

Sportivi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza...

Cătălin Cîrstoiu nu se retrage din campania pentru Primăria Capitalei

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL...

USR, PMP și Forței Dreptei au semnat, vineri, protocolul Alianței Dreapta Unită pentru județul Prahova

Felix Bulearcă, președintele USR Prahova, Cătălina Bozianu, președintele PMP...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Medalie de argint pentru elevii C.N.„ Dimitrie Cantemir” din Breaza, la International Cadet Cup

Sportivi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza...

Cătălin Cîrstoiu nu se retrage din campania pentru Primăria Capitalei

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL...

USR, PMP și Forței Dreptei au semnat, vineri, protocolul Alianței Dreapta Unită pentru județul Prahova

Felix Bulearcă, președintele USR Prahova, Cătălina Bozianu, președintele PMP...
- Publicitate -