Guvernul anunță ce presupune „Scenariul 3“ în contextul răspândirii persoanelor infectate cu COVID 19

coronavirus_f5323.jpg

coronavirus_f5323.jpg

România este la câteva cazuri distanță de a intra în cel de-al treilea scenariu de lucru, propus de către autoritățile care gestionează situația generată de noul coronavirus. Se aplică de la cazul 101 până la cazul 2000 de infectare confirmată cu COVID 19.

O parte dintre măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment încă nu există confirmarea faptului că avem de-a face cu o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).

„Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.

Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în această categorie:

• Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităților colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)“, se arată într-un comunicat oficial al Grupului de Comunicare Strategică.

Foto cu caracter ilustrativ

coronavirus_85ddb.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău