Se schimbă vremea în weekend! Avertizare meteo de ploi și vânt

ploi_de8df.jpg

ploi_de8df.jpg

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare generală de intensificări ale vântului, răcire accentuată, precipitații mixte, valabilă intra în vigoare de sâmbătă, de la ora 18.00, și va dura până luni, la ora 10.00. Vremea se va schimba în aproape toată țara, inclusiv Prahova.

Județele vizate de informarea ANM sunt Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Călărași, Dolj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Vâlcea

„În intervalul menţionat vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei şi al Banatului, în Dobrogea, Muntenia şi în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) şi în prima parte a zilei de duminică, aria precipitaţiilor va cuprinde regiunile sudice şi sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10…15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, cu rafale de 70…100 km/h, iar la viteze mai reduse şi în sud-estul teritoriului. Vremea se va menţine rece, mai ales în timpul nopţilor şi dimineţilor de la începutul săptămânii viitoare şi local se va produce brumă“, anunță ANM în informare.

Foto cu caracter ilustrativ

ploi_bde2e.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău