copaci_cazuti_fd005.jpg

Elevii Școlii Gimnaziale din Cheia și preșcolarii de la grădinița din localitate vor sta joi acasă. Decizia a fost luată de autorități, miercuri seară, în urma problemelor cauzate de vremea capricioasă. Jandarmi, polițiști și pompieri acționează, deopotrivă, pentru a ține sub control situația din zonă.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Prahova, la ieșirea din Cheia spre Vălenii de Munte (DN1A - km 145), opt copaci au căzut pe carosabil. 

În teren acționează: 67 de pompieri, șapte jandarmi și 17 polițiști.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Având în vedere situația nealimentării cu energie electrică a școlii gimnaziale și a grădiniței (ambele instituții funcționează în aceeași clădire), din satul Cheia, autoritățile locale, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, au luat decizia suspendării cursurilor pentru ziua de joi.

,,Din cauza vântului puternic s-au rupt două cabluri de curent electric, iar localitatea nu mai este alimentată cu electricitate, motiv pentru care sălile de clasă nu pot fi încălzite.

În plus, sunt mai multi brazi căzuți pe carosabil, iar DN1 A este blocat, iar vântul suflă cu putere. Acestea sunt motivele pentru care, joi, nu se învață la Cheia", a precizat Vasile Cordoș, primarul comunei Măneciu.

Este posibil ca această măsură să fie luată și în alte localități, în funcție de starea vremii și dinamica evenimentelor.

Foto cu caracter ilustrativ: ISU Prahova

copaci_cazuti_94803.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg