Două eleve de la Liceul Carol I din Plopeni s-au „păruit“ de la niște mesaje. Deciziile luate în cazul adolescentelor

liceul_carol_I_53840.jpg

liceul_carol_I_53840.jpgAdolescentele sunt eleve în clasele a XI-a și a X-a. De marți au ajuns „vedetele“ Liceului Carol I, din cauza conflictului în care au fost implicate. Fetele s-au luat la bătaie din cauza unor mesaje de pe rețelele de socializare, din câte ne-a declarat directorul liceului.

Cea care ar fi lovit prima și ar fi fost și mai recalcitrantă este eleva de clasa a XI-a. „Imediat cum a început conflictul, a intervenit profesorul de serviciu, au fost anunțați diriginții, reprezentanții Poliției. Pentru că eleva mai mare avea un comportament recalcitrant, răspundea, ridica tonul, folosea injurii, cele două au fost invitate la secția de poliție pentru discuții.

Citește și mesajul inițial al Poliției despre acest conflict

Ambele au părinții plecați, motiv pentru care am aflat că a fost chemat un avocat din oficiu ca să le reprezinte. Totul s-a terminat prin împăcarea părților. Eleva de clasa a X-a a refuzat să depună plângere, motivând că e întreagă, n-are zgârieturi, n-are nimic“, ne-a declarat Silvia Brabeceanu, directorul Liceului Carol I din Plopeni.

La discuțiile de la secție, au fost chemați cei în grija cărora se află minorele (una stă la un unchi, alta la o mătușă), reprezentantul legal de la DGASPC și un avocat din oficiu.

Deși cele două sunt la prima abatere de acest gen, conflictul va fi discutat și la nivelul școlii și în urma anchetei vor fi luate și măsuri.

„Pentru eleva de clasa a XI-a cu singuranță vom stabili o sancțiune, însă înainte de acest lucru trebuie să stăm de vorbă cu ea. Astăzi (n.r. miercuri, 10 octombrie) nu s-a arătat pe la școală, așa că n-am avut cu cine vorbi“, ne-a mai spus Silvia Brabeceanu.

Foto cu caracter ilustrativ

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596