- Publicitate -

Cum și-au bătut joc polițiștii Secției 3 din Ploiești de o familie care i-a avertizat hoții le vor fura mașina. Acum păgubiții oferă recompensă

Data:

renault_4d33d.jpeg

E anchetă internă la Secția 3 de Poliție din Ploiești, după ce o familie prădată de două ori de hoți în mai puțin de 48 de ore a făcut plângere la conducerea IJP Prahova. Polițiștii de serviciu au deschis un dosar penal abia după ce o ploieșteancă a reclamat furtul mașinii, anunțat tot de ea, cu două zile înainte, după ce mașina soțului a fost spartă și i-au furat ”dublura” de la chei. Până atunci, polițiștii au trimis-o acasă pe motiv că hoții vor arunca cheile în vreun tufiș…

- Publicitate -

Observatorulph.ro continuă dezvăluirile despre un caz tipic ”milițienesc” petrecut recent la Secția 3 din Ploiești.

Pe 31 august, Georgiana R. s-a dus la Secția 3 de Poliție din Ploiești să reclame că mașina de serviciu a soțului său, parcată în apropierea locuinței de pe strada Mărășești, a fost spartă de hoți.

Printre bunurile furate s-au numărat bani, documente, ștapile și dublura cheii de la mașina sa. Deși păgubita se aștepta la o reacție rapidă a polițistului de serviciu, lucrurile au stat pe dos. Agentul a notat într-un registru incidentul și bunurile furate, apoi a trimis-o pe femeie…acasă!

- Publicitate -

”Nu mi-a luat nicio declarație, nimic! Mi-a spus relaxat că hoții vor arunca documentele și cheile mașinii și vor păstra doar banii. Nu a venit la locul faptei să ia amprente, nimic. M-a trimis acasă. Am insistat asupra furtului cheilor, pentru că mă temeam să nu-mi fure mașina luată în leasing, la care mai am de plătit doar patru rate. Mi-a repetat că hoții vor arunca cheile în vreun tufiș, să nu-mi fac griji”, povestește păgubita.

A doua zi, pe 1 septembrie, femeia a revenit la secția de poliție să întrebe cum se desfășoară ancheta și dacă le mai poate fi de folos polițiștilor. A fost tratată cu aceeași superficialitate și trimisă, din  nou, acasă, fără ca vreun om al legii să facă o verificare în teren.

Se oferă recompensă de 3000 de lei

- Publicitate -

Ei bine, de ce se temea femeia nu a scăpat. În dimineața zilei de 2 septembrie, mașina sa a dispărut din fața casei! Abia după ce s-a dus la același post de Poliție s-au mișcat lucrurile.

”Când le-am reproșat că nu au făcut nimic să împiedice furtul mașinii mele, atunci s-au pus pe treabă. Au venit și au luat amprente, au deschis un dosar penal, însă a fost prea târziu pentru mine. Profit de această ocazie să le transmit celor care îmi pot da informații despre unde se află acest Renault Megane alb cu numărul B 956 GEO că ofer o recompensă de 3000 de lei!” a declarat, pentru observatorulph.ro, Georgiana R.

Mărturia femeii privind indolența polițiștilor de la Secția 3 coincide cu informațiile furnizate de IJP Prahova, care a demarat o anchetă internă.

- Publicitate -

Într-un punct de vedere transmis redacției noastre se arată că ”la data de 2 septembrie a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat de și din auto, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești”.

Așadar, plângerea depusă de femeie pe 31 august, respectiv 1 septembrie, înainte de furtul mașinii, prin care îi avertiza pe polițiști că i-au fost furate cheile, nu a fost înregistrată oficial Doar pe 2 septembrie, după furtul mașinii, s-a început ancheta!

”În baza sesizării primite de către partea vătămată, conducerea IJP Prahova a dispus efectuarea de verificări interne cu privire la demersurile întreprinse de politisti in baza sesizărilor primite anterior, prin Biroul Control Intern, iar în funcție de rezultatul acestora vor dispune măsuri în consecință” au transmis șefii Poliției Prahova redacției noastre.

- Publicitate -

Vom reveni.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Observatorul Prahovean, lider de audiență în presa online din Prahova

Observatorul Prahovean este lider de audiență în presa online...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Primăria Ploiești face mișto de Poliția Rutieră pentru gropile de pe Șoseaua Vestului [DOCUMENT]

După ce Observatorul Prahovean a publicat articolul ”La un...

Câștigă invitații la Concertul simfonic extraordinar de la Palatul de Justiție din Ploiești

Observatorul Prahovean și Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești vă...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Cum s-a transformat Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Interviu cu directorul Bogdan Nica

Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -