renault_4d33d.jpeg

E anchetă internă la Secția 3 de Poliție din Ploiești, după ce o familie prădată de două ori de hoți în mai puțin de 48 de ore a făcut plângere la conducerea IJP Prahova. Polițiștii de serviciu au deschis un dosar penal abia după ce o ploieșteancă a reclamat furtul mașinii, anunțat tot de ea, cu două zile înainte, după ce mașina soțului a fost spartă și i-au furat ”dublura” de la chei. Până atunci, polițiștii au trimis-o acasă pe motiv că hoții vor arunca cheile în vreun tufiș...

Observatorulph.ro continuă dezvăluirile despre un caz tipic ”milițienesc” petrecut recent la Secția 3 din Ploiești.

Pe 31 august, Georgiana R. s-a dus la Secția 3 de Poliție din Ploiești să reclame că mașina de serviciu a soțului său, parcată în apropierea locuinței de pe strada Mărășești, a fost spartă de hoți.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Printre bunurile furate s-au numărat bani, documente, ștapile și dublura cheii de la mașina sa. Deși păgubita se aștepta la o reacție rapidă a polițistului de serviciu, lucrurile au stat pe dos. Agentul a notat într-un registru incidentul și bunurile furate, apoi a trimis-o pe femeie...acasă!

”Nu mi-a luat nicio declarație, nimic! Mi-a spus relaxat că hoții vor arunca documentele și cheile mașinii și vor păstra doar banii. Nu a venit la locul faptei să ia amprente, nimic. M-a trimis acasă. Am insistat asupra furtului cheilor, pentru că mă temeam să nu-mi fure mașina luată în leasing, la care mai am de plătit doar patru rate. Mi-a repetat că hoții vor arunca cheile în vreun tufiș, să nu-mi fac griji”, povestește păgubita.

A doua zi, pe 1 septembrie, femeia a revenit la secția de poliție să întrebe cum se desfășoară ancheta și dacă le mai poate fi de folos polițiștilor. A fost tratată cu aceeași superficialitate și trimisă, din  nou, acasă, fără ca vreun om al legii să facă o verificare în teren.

Se oferă recompensă de 3000 de lei

Ei bine, de ce se temea femeia nu a scăpat. În dimineața zilei de 2 septembrie, mașina sa a dispărut din fața casei! Abia după ce s-a dus la același post de Poliție s-au mișcat lucrurile.

”Când le-am reproșat că nu au făcut nimic să împiedice furtul mașinii mele, atunci s-au pus pe treabă. Au venit și au luat amprente, au deschis un dosar penal, însă a fost prea târziu pentru mine. Profit de această ocazie să le transmit celor care îmi pot da informații despre unde se află acest Renault Megane alb cu numărul B 956 GEO că ofer o recompensă de 3000 de lei!” a declarat, pentru observatorulph.ro, Georgiana R.

Mărturia femeii privind indolența polițiștilor de la Secția 3 coincide cu informațiile furnizate de IJP Prahova, care a demarat o anchetă internă.

Într-un punct de vedere transmis redacției noastre se arată că ”la data de 2 septembrie a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat de și din auto, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești”.

Așadar, plângerea depusă de femeie pe 31 august, respectiv 1 septembrie, înainte de furtul mașinii, prin care îi avertiza pe polițiști că i-au fost furate cheile, nu a fost înregistrată oficial Doar pe 2 septembrie, după furtul mașinii, s-a început ancheta!

”În baza sesizării primite de către partea vătămată, conducerea IJP Prahova a dispus efectuarea de verificări interne cu privire la demersurile întreprinse de politisti in baza sesizărilor primite anterior, prin Biroul Control Intern, iar în funcție de rezultatul acestora vor dispune măsuri în consecință” au transmis șefii Poliției Prahova redacției noastre.

Vom reveni.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg