Ce pedeapsă riscă femeia prinsă fără bilet la Ploiești, care a declarat datele unui mort să scape de amendă

0
controlor-autobuz.jpg

controlor-autobuz.jpg

O femeie de 47 de ani a fost prinsă fără bilet pe traseul 40 de controlorii TCE Ploiești. Ca să scape de amendă, femeia a prezentat o legitimație mai veche, cu datele de identificare ale unei persoane decedate. În loc să plătească o amendă de 25 de lei, aceasta riscă închisoarea de la 3 luni la 3 ani.

Detalii despre incident aici: O femeie prinsă fără bilet într-un autobuz din Ploiești, ca să scape de amendă, a folosit fostele date de identitate ale unei persoane decedate

Ce riscă ”blatista”

Potrivit art. 293 Cod penal Falsul privind identitatea FALSURI ÎN ÎNSCRISURI, prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, pentru a induce sau a menţine în eroare un organ sau o instituţie de stat sau o altă unitate dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează încredinţarea unui înscris care serveşte pentru dovedirea stării civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fără drept.

La Ploiești, calatoria in mijloacele de transport in comun fara legitimatie de calatorie valabila, este sanctionata pe loc sau in termen de 48 ore cu bilet de suprataxa in valoare de 25 lei/bilet sau cu amenda de la 100 la 500 lei.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău