WhatsApp Image 2018-11-11 at 17.31.48.jpeg

La aproape 16 ore de la izbucnirea incendiului la un depozit de pe strada Mimiu din Ploiești, unde a ars o cantitate de peste 5.000 de tone de deșeuri, Garda de Mediu Prahova nu a luat nicio măsură.

Contactat de observatorulph.ro, comisarul șef al Gărzii de Mediu Prahova, Antonio Spânu, susține că până acum nu deține informații oficiale privind proprietarul depozitului și nici natura materialelor care au ars. Asta deși incendiul nu a fost stins nici în această dimineață (detalii AICI)

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Nu știu ce a ars. Astăzi sper să obținem toate răspunsurile. Aseară am fost la fața locului la scurt timp după ce am aflat de declanșarea incendiului. Acolo nu este declarată nicio activitate cu impact de mediu ridicat, cum ar fi un depozit de materiale sau deșeuri, deci nu știu ce a ars. Am văzut că erau niște containere de plastic, dar nu știu ce conțineau.

Singurele persoane care ar fi putut să ne ofere informații erau doi paznici dintre care unul era la poliție și unul era prin zonă cu pompierii. Nu am găsit la fața locului niciun reprezentant al vreunei firme.

Nu știu nici acum cine este proprietarul pentru că nu am informații certe și nu aș vrea să fac speculații. Nu știu ce a ars acolo pentru că nu puteam intra în perimetru deoarece așa este protocolul impus de ISU în situații de acest tip.
Astăzi vom fi la fața locului și sperăm să obținem toate răspunsurile la aceste întrebări.”, a declarat șeful Gărzii de Mediu Prahova pentru observatorulph.ro.

Reamintim că astăzi vor fi date publicității și rezultatele analizelor de laborator prelevate de inspectorii APM Prahova de la locul incendiului, al cărui fum degajat a fost vizibil de la o distanță de peste 15 km.  (FOTO AICI)

VIDEO Imagini surprinse la scurt timp după izbucnirea incendiului. Fumul degajat a stârnit panică printre ploieștenii care locuiesc în cartierul Sud


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Trei tentative de suicid, ieri, în Prahova

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați, joi, să intervină pentru acordarea de asistență medicală după ce trei prahoveni au încercat să se sinucidă. Cele trei persoane, un...