Din toamnă, elevii vor putea acorda note profesorilor, prin intermediul unor „fișe de feedback”. Rolul „notelor” acordate de elevi profesorilor este de a îmbunătăți modul de predare, spune Ministerului Educației.
În Statutul Elevului, publicat în Monitorul Oficial, este precizat că elevii au dreptul să ofere feedback profesorilor la finalul fiecărui an școlar. În document este prevăzut și un model al fișei de feedback pe care elevii o pot completa pentru fiecare profesor pe care l-au avut la clasă.
Nota 1 înseamnă că elevii sunt de acord în foarte mică măsură cu afirmațiile din fișa de feedback. Nota 5 semnifică acordul în foarte mare măsură.
Fișele de feedback sunt anonime, așadar elevii nu au de ce să se teamă cu privire la posibile repercusiuni.
Elevii pot oferi și sugestii profesorului privind defășurarea orei. Feedback-ul oferit de elevi profesorilor trebuie discutat la clasă, iar procedura prin care care aceștia își vor putea exprima punctul de vedere va fi stabilită de fiecare consiliu de administrație în parte.
Anul școlar 2024 -2025 începe pe 9 septembrie și va avea 36 de săptămâni de cursuri.
Excelent! Elevii devin ” avertizori de integritate”, adica turnatori, inca din scoala. Altfel, de unde isi va recolta SRI cadrele?
O tampenie, pentru ca fiecare clasă, elev își va scrie numai de bine proful, nimeni nu va spune nimic rău de teama reacției.