Observatorul Prahovean publică, în colaborare cu Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova, textele câștigătorilor Concursului Național de Scurte Povestiri ,,Vreau să povestesc”, ediția a III-a.
Astăzi vă prezentăm textul cu care Bianca Maria Ghidia elevă în clasa a IV-a C, la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Ploiești, a câștigat Mențiune.
”Visul
Copil fiind, Vlad își dorea să-și urmeze tatăl și să devină domn al Tării Românești. De asemenea, își dorea să aibă o copilarie fericită, ca orice copil, însă, în acele timpuri în lupta pentru pământ și țară, nu se mai ținea cont de nimic.
La varsta de doar unsprezece ani, a fost luat ostatic împreună cu fratele lui mai mic. Câțiva ani mai târziu a fost eliberat, însă a primit vestea că tatăl și fratele său au fost asasinați.
Răpus de durere și lipsit de sprijinul celor apropiați, Vlad își dorea foarte mult să-i razbune. A încercat să găsească o modalitate unică pentru a-i face pe cei răi să fie răspunzători și să plătească pentru faptele lor, însă nimic nu i se părea îndeajuns de cumplit, așa cum meritau.
Visul lui din copilărie, acela de a deveni domn al țării se împlinise. Într-o noapte, când Vlad dormea, a avut un vis care avea să-i schimbe viața. Îl visa pe tatăl său care îi spuse:
– Fiule, trebuie să te îmbărbătezi și să-mi răzbuni moartea!
– Dar, tată, caut și caut o metodă, dar nimic nu mi se pare îndeajuns de înfricoșător pentru
cei care ți-au făcut rău.
– Dragul meu, metoda pe care o vei folosi va fi cu adevărat înfricoșatoare și demnă de
numele nostru, Draculea!
Atunci Vlad se trezi și pentru restul nopții s-a chinuit să-și găseasca calea și modul în care avea să bage teroare în orice dorea să-l înfrunte. Pentru un moment, părea că nimic nu era potrivit, însă planul său avea soluție:
– O să-i trag în țeapă pe toți răufăcătorii! spuse cu inima plină de durere dar și cu satisfacție știind că nimeni nu mai făcuse asta până acum.
Cruzimea cu care îi tortura și-i omora pe dușmani îl făcu să fie recunoscut drept domnitorul cel crud, Vlad cel Crud sau Vlad Țepeș, dar era de fapt domnitorul care iubea dreptatea, cinstea și corectitudinea”.
Alte lucrări premiate la acest concurs pot fi citite aici:
”Planul eroic”, textul cu care un elev din Ploiești a fost premiat la concursul ,,Vreau să povestesc”
Povestea arcului lui Ștefan cel Mare, textul cu care o elevă din Ploiești a fost premiată la concursul ,,Vreau să povestesc”
Cum și-a imaginat o elevă din Ploiești dialogul cu Regina Elisabeta. Textul a fost premiat la concursul ,,Vreau să povestesc”
”Excursia magică” în care l-a întâlnit pe Mircea cel Bătrân. Textul unui elev din Ploiești premiat la ,,Vreau să povestesc”
Cum și-a imaginat un elev prahovean bătălia lui Mihai Viteazul de la Călugăreni. Textul a fost premiat la concursul ,,Vreau să povestesc”
Cum ți se pare subiectul?