- Publicitate -

David Ristea, președinte Consiliului Județean al Elevilor Prahova: “Este important să transmitem dificultățile întâmpinate”

Ultimul an școlar a reprezentat pentru elevii și profesorii din România momentul în care s-a început revenirea treptată la normalitatea pe care cu toții o cunoșteam înainte de pandemie.

Deși pare că lucrurile încep să se stabilizeze, în continuare unitățile de învățământ se confruntă cu multiple probleme în încercarea de a asigura un act educațional de calitate. Totuși, aceste obstacole nu ar trebui să reprezinte un pretext pentru ignorarea drepturilor, responsabilităților și obligațiilor elevilor, așa cum sunt ele prezentate în Statutul Elevului.

Citește și: Mesaje, pe bune, despre derapaje din școli: “Profesorul de geografie ne spune că suntem o generație de proști”

În acest sens, structurile Consiliului Elevilor de la nivel național, județean și școlar au responsabilitatea de a monitoriza respectarea Statutului Elevului la nivelul comunității în care activează și să se asigure că prevederile acestui document sunt cunoscute atât de elevi, cât și de cadrele didactice.

Pentru a vedea cât de bine au fost implementate prevederile, în fiecare an Consiliul Național al Elevilor lansează una din cele mai mari consultări din sistemul de învățământ.

Aceasta centralizează opiniile transmise de mii de elevi și profesori într–un set complex de recomandări ce vor fi transmise către autoritățile județene și naționale și care, odată implementate, ar putea contribui la creșterea calității actului didactic.

Citește și: Ilinca Ionițescu, unul dintre oamenii care colorează Ploieștiul cu artă murală – VIDEO

Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel județean s-a dovedit a fi, în ultimii ani, o radiografie clară a ceea ce se întâmplă, de fapt, în sălile de clasă, din prisma respectării drepturilor elevilor.

Totodată, acesta are ca scop găsirea unor soluții eficiente pentru problemele reclamate de către actorii relevanți din educație. Trebuie menționat faptul că în cazul în care se constată că există abateri de la prevederile Statutului Elevului, unitățile de învățământ sunt obligate să găsească soluții pentru remedierea acestora și să comunice public măsurile luate.

Este de datoria noastră să atragem atenția asupra problemelor cu care se confruntă comunitatea școlară din care facem parte!

Ca atare, invităm toți elevii și profesorii să acceseze platforma www.risej.consiliulelevilor.ro și să completeze formularul ce va fundamenta atât Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivelul județului Prahova, cât și Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel național în anul școlar 2021-2022.

Citește și: Sancțiuni dure asupra profesorilor agresivi: desfacerea contractului de muncă și 10 ani excluși din învățământ

„Raportul privind implementarea Statului Elevului la nivelul județului Prahova este, nici pe departe, cea mai importantă unealtă pe care elevii, cât și cadrele didactice o au pentru a scoate la suprafață piedicile pe care aceștia le-au avut de-a lungul acestui an școlar.

Poate că acum, în urma acestui an în care pandemia a adus imprevizibilul în învățământ, este mai important ca niciodată ca fiecare beneficiar al actului educațional să transmită prin intermediul RISEJ dificultățile întâmpinate”, a declarat David Ristea, președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

Citește și: Din comunism: “Profesorii aveau parte de libertate și putere pe care le foloseau împotriva elevilor”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord ca elevii să fie obligați să poarte uniforme școlare?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Am luat lista de rechizite de la doamna învățătoare și am mers la cumpărături. Câți bani ne costă prima zi de școală

După ce am primit pe grupul de whatsapp lista de rechizite de la doamna învățătoare am mers la cumpărături. Așa am aflat că, față...

Ce se întâmplă cu uniforma școlară. Va fi sau nu obligatorie începând cu 5 septembrie?

Va fi sau nu obligatorie uniforma în școli, începând cu 5 septembrie? O întrebare la care părinții așteaptă un răspuns, dată fiind declarația ministrului...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Patru oameni, dintre care doi copii, au murit aseară într-un accident grav aproape de București

Accidentul a avut loc pe DN4, dintre București și Oltenița, în localitatea Frumușani. Din informațiile de la fața locului, accidentul s-a petrecut pe fondul depășirii...

Mai multe magazine de electronice din Prahova, sparte de o grupare de hoți

Procurorii  Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată a șapte inculpați sub aspectul...

Viitoarea conducere a noii societăți Termo Ploiești. Cine va fi noul director

Consiliul Local Ploiești a aprobat, joi, cu mare scandal, înființarea unei societăți, Termo Ploiești, care să aibă ca obiect de activitate producerea, distribuția și...

Criza apei calde, pe tapet, cu scandal, la Consiliul Local. Primăria Ploiești își face firmă de termoficare – VIDEO

În plină criză legată de lipsa apei calde, Consiliul Local Ploiești a aprobat, joi, solicitarea către Consiliul Județean Prahova privind trecerea CET Brazi în...

Am fost în Anglia și mi-a plăcut. ISLE OF WIGHT – este locul unde aș reveni pentru un concediu de neuitat

Pentru excursia aceasta, îți trebuie minim 5 zile pentru că sunt multe de vizitat. Ai nevoie de mașină, de un card bine alimentat , oameni...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -