Reacția Inspectoratului Școlar după ce numeroși elevi din Prahova nu au putut participa la Olimpiada Gazeta Matematică

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Probleme majore la susținerea olimpiadei Gazeta de Matematică în Prahova. Mulți elevi nu au primit subiectele, conducerea Inspectoratului Școlar Prahova a reacționat printr-un comunicat oficial.

Foarte mulți elevi din Prahova, care s-au înscris la prima etapă, cea locală, de la Olimpiada Națională Gazeta Matematică (ONGM) 2020-2021, nu au putut participa din cauza unor probleme informatice.

Mai mulți părinți ne-au sesizat faptul că elevii nu au putut intra în această dimineață în posesia subiectelor de la Olimpiada Națională Gazeta Matematică,  proba fiind susținută online.

Deși concursul are în titulatură cuvântul ”olimpiadă”, acesta nu are nicio legătură cu olimpiadele școlare organizate de Ministerul Educației, așa cum a transmis și Inspectoratul Școlar Prahova.

Comunicatul Inspectoratului Școlar Prahova

În urma mai multor sesizări telefonice, primite în cursul zilei de azi, 27.02.2021, referitoare la nereguli în organizarea Olimpiadei Gazeta Matematică – Etapa județeană, Inspectoratul Școlar Județean Prahova declară următoarele:

în prezent, sunt în vigoare prevederile Ordinului MEC, nr. 5.924/3.11.2020, pentru suspendarea prevederilor ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 3.035/2012 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare. Conform acestuia, în anul școlar 2020-2021 nu se organizează olimpiade și concursuri școlare.

Olimpiada Gazeta Matematică este o inițiativă exclusiv privată, responsabilitatea organizării și desfășurării aparținând exclusiv organizatorilor (Inspectoratul Școlar Județean Prahova nu se regăsește printre aceștia).

Pentru orice situații, sesizări și reclamații legate de organizarea și desfășurarea acestei competiții, doritorii se pot adresa doar organizatorilor: Societatea de Științe Matematice- filiala Prahova, respectiv Societatea de Științe Matematice din România.

Datele de contact ale SSMR, conform site-ului organizației, sunt:

Telefon: 021 314 46 53

Fax: 021 312 40 72

E-mail: office@rms.unibuc.ro

iar pentru filiala Prahova: sediul în Ploieşti, Str. Romană, nr. 54

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău