Probleme majore la susținerea olimpiadei Gazeta de Matematică în Prahova. Mulți elevi nu au primit subiectele. Reacția inspectoratului școlar: ”Nu avem nicio implicare!”

Foarte mulți elevi din Prahova, care s-au înscris la prima etapă, cea locală, de la Olimpiada Națională Gazeta Matematică (ONGM) 2020-2021, nu au putut participa din cauza unor probleme informatice. Acest concurs este organizat exclusiv de Societatea de Științe Matematice din România și nu are nicio legătură cu olimpiadele organizate de Ministerul Educației.

Mai mulți părinți ne-au sesizat faptul că elevii nu au putut intra în această dimineață în posesia subiectelor de la Olimpiada Națională Gazeta Matematică,  proba fiind susținută online. Deși concursul are în titulatură cuvântul ”olimpiadă”, acesta nu are nicio legătură cu olimpiadele școlare organizate de Ministerul Educației.

”Acest concurs este organizat de Societatea de Științe Matematice, filiala Prahova. Noi nu avem nicio implicare. Precizez că nu este un concurs înscris în calendarul Ministerului Educației. Subiecte sunt transmise direct către copii, online, iar noi am aflat că au fost niște probleme tehnice. Repet, inspectoratul, respectiv ministerul, nu au nicio implicare în organizarea acestui concurs” a declarat pentru observatorulph.ro Ilona Rizea, inspectorul școlar general din Prahova.

Observatorulph.ro a încercat, fără succes, să contacteze telefonic organizatorul concursului și a transmis o solicitare pe mail-ul oficial.

De altfel, pe site-ul Societatea de Științe Matematice din România, Prahova nu figurează printre județele de unde se pot descărca subiectele pentru acest concurs:

Vom reveni cu detalii.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. Este neprofesional sa faceti o astfel de manipulare – harta pe care ati publicat-o de pe site SSMR in care nu apare judetul Prahova, se refera STRICT la judetele in care deja a avut loc faza 1 a concursului, fiind definit un interval de 3 saptamani pentru acest concurs. Inainte sa preluati o stire, verificati sursa si MAI ALES cititi stirea! Rusinos!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău