- Publicitate -

CASA CORPULUI DIDACTIC PRAHOVA ȘI ȘCOALA DE VARĂ ONLINE

Având în vedere contextul educațional în care ne aflăm, cu multe provocări și necesitatea formării și dezvoltării competențelor de predare online, Casa Corpului Didactic Prahova a inițiat și a derulat începând cu luna mai, o serie de programe adresate cadrelor didactice din județul Prahova.

Astfel, au fost organizate workshop-uri, conferințe, cursuri de formare avizate sau acreditate de Ministerul Educației și Cercetării, promovate pe site-ul instituției și în toate unitățile de învățământ din județ, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova și cu responsabilii de formare continuă din școli.

În această perioadă, la programele de formare online, (Metodica predării online, Invățarea asistată de calculator, Educația digitală, Noile tehnologii informaționale computerizate în grădiniță și în școală, Elemente de didactică pentru debutanți și stagiari, Evaluarea – componentă esențială a procesului didactic), au participat gratuit, peste 1000 de cadre didactice din județ. În cadrul acestor programe, a fost realizată o colecție de 10 publicații cu articole în care dascălii prahoveni au împărtășit experiența lor în ceea ce privește predarea și învățarea online.

De asemenea, în cadrul proiectului național CRED – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării, au fost formate în lunile iunie si iulie,  95 de cadre didactice care au participat la 120 de ore, exclusiv online. Până la finalul proiectului, în acest program vor fi instruiți aproximativ 1500 de profesori din învățământul primar și gimnazial, în județul Prahova. Acest program vizează, printre altele, dezvoltarea de noi abilități în procesul de predare-învățare, oferă instrumente valoroase, resurse educaționale deschise, dar și resurse umane pregătite pentru sistemul educațional actual care este în plină reconfigurare.

În luna august, Casa Corpului Didactic Prahova a organizat webinarii pentru administratorii platformelor educaționale din școli, având în vedere faptul că în fiecare unitate de învățământ trebuie să existe o platformă funcțională.

Toate activitățile au fost promovate în școli și pe site-ul instituției (ccdph.ro), astfel încât să se asigure egalitatea de șanse și transparența privind accesul la informațiile publice.

Aceste demersuri de informare și formare a cadrelor didactice prahovene continuă, astfel încât acestea să fie pregătite pentru desfășurarea lecțiilor online, parțial sau integral, în funcție de contextul epidemiologic în care ne vom afla la momentul respectiv.

Director, prof. Cazacu Daniela Mariana

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Percheziții la persoane acuzate de proxenetism, inclusiv în Prahova

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța - Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, desfășoară, marți dimineață, activități într-un...

Schimbare radicală a vremii în Prahova. Meteorologii anunță ploi, apoi temperaturi caniculare

ANM a emis un cod galben de ploi pentru mai multe județe, inclusiv în Prahova, în special zona de nord. Avertizarea expiră în această...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -