Școala pe Net, platforma gratuită, recomandată de Ministerul Educației în această perioadă

0
scoala-pe-net-jpg_4dc9f.jpg

scoala-pe-net-jpg_4dc9f.jpg

Activitatea didactică trebuie să meargă mai departe, indiferent de situațiile de criză cu care ne confruntăm. Este principiul după care s-au ghidat patru organizații neguvernamentale cu experiență în domeniile educație, tehnologie și comunicare, cele care au pus bazele platformei Școala pe Net, platforma recomandată de Ministerul Educației pentru elevii și profesorii care stau acasă.

Platforma are soluții simple care să îi ajute pe cei aproape 180.000 de profesori din România să se adapteze și să se familiarizeze cu predarea prin noile tehnologii, continuând lecțiile de acasă, scrie hotnews.ro 

Platforma poate fi accesată gratuit pe www.scoalapenet.ro . Aici, li se va explica profesorilor, pas cu pas, ce mijloace tehnice și pedagogice au la dispoziție pentru a ține cursurile online, cum își pot crea conturi pe diferite aplicații digitale și platforme de e-learning sau sau cum își pot adapta conținutul educațional folosind noile tehnologii, indiferent de nivelul abilităților tehnice pe care le au.

Zece experți vor oferi asistență online profesorilor cu privire la adaptarea curriculei și a procesului educațional la predarea pe Internet. Aceștia vor răspunde la întrebările adresate de profesori și vor crea conținut relevant pe platformă, sub formă de articole, tutoriale video sau webinarii cu informații utile.

Conținutul va fi dezvoltat constant pentru a acoperi cât mai multe nevoi și pentru a îmbunătăți permanent procesul didactic. Constant, în perioada suspendării cursurilor, platforma va putea beneficia de o suită de resurse noi, în funcție de aspectele identificate în lucrul cu profesorii și cu Ministerul Educației și Cercetării și de nevoile reale ale acestora.

Știrea integrală, pe ȘCOALA.NET

Foto

scoala-pe-net-jpg_75c59.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău