Porți deschise la Liceul „Carol I” din Plopeni pentru elevii care vor să învețe o meserie. Cum se pot angaja încă din timpul școlii

0
main_elevi_8177b.jpg

main_elevi_8177b.jpg

Elevii de clasa a VIII-a din Plopeni au fost invitații de onoare a unui eveniment care, pentru mulți dintre ei, va reprezenta cu siguranță un punct de reper în orientarea profesională viitoare. Aceștia au participat la evenimentul „Meseria are temelie de aur“, organizat de Liceul „Carol I“ din localitatea amintită. Pe lângă prezentarea importanței învățământului practic, elevii au putut face cunoștință și cu câțiva dintre agenții economici care se implică în educația duală și profesională.

Evenimentul educațional s-a înscris în campaniile de comunicare publică, dedicate Zilei Naţionale a Meseriilor – 11 martie, și a avut scopul de a promova oferta școlară din anul școlar 2020-2021, în învățământul liceal, profesional de stat și dual, promovarea meseriilor, dar și a oportunităților de inserție pe piața muncii la finalizarea studiilor.

Au fost invitați elevii școlilor gimnaziale din bazinul de recrutare a viitorilor elevi ai Liceului „Carol I“ din Plopeni, agenții economici parteneri pentru învățământul tehnic și profesional, CJRAE și reprezentanți ai comunității locale.

Evenimentul a fost organizat cu participarea profesorilor care predau la nivel liceal și profesional.

Elevii au putut participa la conferința de promovare a ofertei școlare, a meseriilor și a avantajelor de a alege învățământul tehnic și profesional pentru oportunitățile de inserție pe piața muncii, la turul atelierelor și la turul laboratoarelor, cabinetelor tehnice și claselor de studiu. Grupul țintă de elevi a arătat interes pentru oferta ce le-a fost prezentată de către cadrele didactice de specialitate.

Dotările cu material didactic din laboratoarele și cabinetele de specialitate, dar și dotările materiale din atelierele școală din domeniul industrie ușoară – croitorie cât și din domeniul mecanic, au incitat curiozitatea elevilor, devenind un factor pentru orientarea în cariera pe care o vor alege.

În plus, cei care vor alege învățământul dual vor beneficia de o bursă, de o serie de cheltuieli acoperite de firmele care cooperează cu unitatea de învățământ, precum și șanse reale ca, imediat, după finalizarea studiilor să fie încadrat în câmpul muncii. În plus, pot lucra cu normă redusă pe durata vacanțelor.

Foto: 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău