Câți bani câștigă salariații din primării, ministere, consilii județene si DSP-uri

Veniturile bugetarilor vor ramane la valorile din prezent pentru urmatoarea perioada, doar salariul minim brut va creste cu 40 de lei. Ziare.com va prezinta o parte dintre salariile angajatilor de la stat, sume care vor fi inghetate, in contextul pandemiei, potrivit premierului Florin Citu.

Salariile brute ale bugetarilor au crescut, de la 1 ianuarie 2018, cu 25%. Anul acesta, singura crestere salariala este cea a venitului minim brut pe tara, la 2.300 de lei. In schimb, nu se anunta nicio alta majorare pentru angajatii de la stat, iar premierul Florin Citu a anuntat chiar inghetarea veniturilor, pe fondul pandemiei de coronavirus. Recent, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat asigurari ca salariile nu vor scadea, dar ca vor fi analizate bonusurile acordate.

Ziare.com publica salariile bugetarilor angajati la o parte din companiile de stat, precum si bonusurile pe care le obtin si indemnizatiile de hrana – valori care ar urma sa ramana la fel pentru urmatoarea perioada, in conditiile inghetarii anuntate de prim-ministrul Citu.

Salariile din minister

In Ministerul Culturii, salariul unui consilier public incepe de la 3.896 de lei pe luna, brut, cat castiga un asistent de consilier, si poate ajunge la 6.895 de lei, cat incaseaza un consilier superior, la fel ca un consilier in achizitii publice. Un manager public ia pana la 9.441 de lei, iar un auditor, 7.222 de lei, ceea ce inseamna 4.225 de lei, net.

Consilierii din randul personalului contractual castiga pana la 6.252 de lei, brut, un referent poate obtine pana la 4.177 de lei, un arhivist are un venit de 5.550 de lei, iar salariul unui sofer este de circa 4.200 de lei brut, adica 2.457 de lei, net. Sporurile pentru conditii vatamatoare sau periculoase pornesc de la 225 de lei si ajung la 1.685 de lei, brut.

Salariul lunar, brut, al ministrului Culturii este de 21.840 de lei, iar cel al unui secretar de stat, de 16.640 de lei, potrivit documentelor publicate de institutie pe site-ul personal. Veniturile vor ramane aceleasi anul acesta, dupa anuntul premierului Florin Citu.

Citește articolul integral pe ziare.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău