contract.jpg

In ultimul an au intrat in vigoare o serie intreaga de modificari legislative privind actele legate de inmatricularea unui autovehicul si procedurile necesare pentru aceasta.

Astfel, Ordinul nr. 1069/2016 pentru aplicarea pct. 101 alin. (3) din Hotararea de Guvern nr. 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal – publicat în Monitorul Oficial, a dus cu el un nou model de formular de tranzactie auto, care a inlocuit vechiul contract de vanzare-cumparare auto, si care poarta denumirea de “Contract de instrainare-dobandire a unui mijloc de transport”. (descarcă-l de AICI)

Ce contine noul contract de vanzare – cumparare?
Pentru evitarea situatiilor cand cumparatorul depasea cele 30 zile in care avea obligatia de a-si inregistra fiscal mijlocul de transport dobandit si refacea contractul de vanzare-cumparare cu o data mai recenta, ordinul prevede obligativitatea incheierii contractului de instrainare-dobandire in 5 exemplare, din care unul este original si este semnat de ambele parti si 4 sunt fotocopii care contin pe ele mentiunea –conform cu originalul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum se foloseste noul contract?
Cele 5 exemplare de contract se folosesc astfel:

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

– un exemplar din cele 4 copii ramane la persoana care instraineaza – vanzatorul autovehiculului;
– un exemplar – originalul – ramane la persoana care dobandeste – cumparatorul autovehiculului;
– un exemplar din cele 4 copii se depune si ramane la organul fiscal al persoanei  care instraineaza – vanzatorul autovehiculului;
– un exemplar din cele 4 copii se depune si ramane la organul fiscal al persoanei  care dobandeste – cumparatorul autovehiculului;
– un exemplar din cele 4 copii se depune la organul competent privind inmatricularea/inregistrarea/radierea mijloacelor de transport (politie), dupa ce organul fiscal de la domiciliul dobanditorului mentioneaza pe acesta numarul de inregistrare din Registrul de evidenta a mijloacelor de transport;

Comparativ cu vechiul model de contract de vanzare-cumparare, formularul nou are prevazute, in partea superioara, lateral stanga si dreapta, doua chenare care vor fi completate de catre organul fiscal al persoanei  care instraineaza, odata ce mijlocul de transport este radiat fiscal. De abia dupa completarea celor doua chenare, pe toate exemplarele, restul de 3 exemplare de contract vor fi predate cumparatorului impreuna cu autovehiculul si actele acestuia.

Cumparatorul are,  la randul sau, doua chenare pe contract, in partea inferioara lateral stanga si dreapta, care vor fi completate de catre organul fiscal de care apartine cu domiciliul.

Mai este necesara fisa de inmatriculare?
Astfel, odata cu existenta acestor zone de marcat radierea si inregistrarea pe rol a autovehiculului, in cazul persoanelor fizice, s-a eliminat necesitatea intocmirii fisei de inmatriculare auto, care continea aceleasi stampile de scoatere/luare in evidenta fiscala si totodata necesitatea prezentarii acesteia in dosarul de inmatriculare definitiva.

sursa: delta-inmatriculari.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Sport
  • Duminică, 09 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Handbal feminin Euro 2018. România – Olanda, 24-29

Echipa națională de handbal feminin a României a pierdut, duminică seară, la Nancy, primul meci de la Euro 2018, scor 24-29 (10-11), partida cu Olanda, cel mai dificil adversar din Grupa principală...