30726722_197729451018802_9170716927511756800_n.jpg

Comuna Măneciu, județul Prahova. O comună de munte, săracă, dar cu salarii dolofane. Sunt valorile brute ale salariilor, la care se adaugă sporuri, indemnizații de hrană, tichete de vacanță de 1450 de lei. Cum vi se pare?

O pagină de facebook a comunității locale a dat publicității tabelele cu veniturile din Primăria Măneciu. Imediat după publicare valul de revoltă s-a revărsat asupra administrației; e drept că doar revoltă online, pentru că nimeni nu are curajul să ceară socoteală consilierilor și primarului care au votat asemenea salarii.

Când vorbim despre o astfel de comunitate săracă, nu facem referire la situația materială a fiecărui membru, ci la bugetul așezării. Compus din taxele și impozitele localnicilor și ale puținelor societăți comerciale din zonă, bugetul trebuie să acopere două componente de bază: salariile angajaților și bugetele de cheltuieli curente și investiții ale comunei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Probabil ați zâmbit când ați citit investiții, pentru că sunt comune care nici măcar bani de salarii nu mai au. De votat...le-au votat... Chiar dacă în buzunarele angajaților ajung jumătate din acele valori brute, plus sporurile menționate anterior, cealaltă jumătate trebuie virată în conturile contribuțiilor la stat. Deci, banii trebuie să existe în contul comunității.

Vom detalia în curând, într-un alt material, cine sunt angajații de prin primăriile prahovene, ce grade de rudenie îi leagă, sau ce calități au pe la diferite partide. Asta în condițiile în care localnicii abia supraviețuiesc cu minimul pe economie, pentru care mulți mai fac și naveta.

Desigur, nu suntem împotriva salariilor decente, sperând ca toți românii să câștige bine în țara lor. Nu poți însă să câștigi mai mult decât produci, iar o astfel de comunitate nu votează niște indivizi doar pentru a le asigura un loc de muncă, în detrimentul bugetelor de cheltuieli și investiții, vitale pentru comunitate.

Salariile și diversele ”suplimente de viteză” le puteți vedea în tabelele de mai jos. Iată acum câteva dintre comentariile localnicilor:

”Dragi prietene si prieteni, priviți va rog ce salarii au aleșii noștri si ce taxe plătim noi cetățenii comunei Maneciu! Nu va este rusine DOAMNELOR si DOMNILOR din primarie? Oare avem drumuri ca sa meritati acești bani? Oare avem cultura ca sa meritat acești bani?”

”Salarii Europene 👍intr-o comuna subdezvoltata”

”Bă ești nebun, atâția bani se plătesc la stat degeaba???”

”Deci nu cred atatia bani si incep programul la 8,00 si pleaca la 15,00...”

”Cifrele vorbesc și totuși nu le ajung banii, realizări ioc circ și panaramă cât cuprinde”

” "Aceste salarii nu sunt mari deloc,sunt direct proportionale cu munca depusa"..
Din aceasta cauza domnul primar ii numeste pe cei plecati "CHIRIASI" si ii invita sa vina in tara pentru a avea grija de batranii lor,nu de batranii strainilor fiind platiti de primarie cu 1500 de lei.
Mie mi-e rusine,lor?”

”Trist dar adevarat din pacate suntem o comună frumoasă dar condusă de niște indivizi care si-au majorat salariile după bunul plac cu mult fata de cat ar merita ,eu cred ca ne meritam soarta deoarece avem un exemplu clar "apa potabila" 9 lei mc si stam si facem comentarii pe facebook in loc sa facem miting sa blocam comuna sa dizolvam toata aparatura din primărie cu primar cu tot.”

”Poate la urmatoarele alegeri populația nu va mai avea mintea "spalata" cu o sarma si un pahar cu vin!!!!!!!!!!”

”E strigător la cer eu lucrez la statia de apa de 39 ani și am un salariu de 1600 Ron și în mediu toxic nu se poate așa ceva!”

Tabelele și comentariile apar pe pagina ”Adevărul de Măneciu”.

30708137_197729551018792_7971540214264889344_n.jpg

30739793_197729521018795_160033719854301184_n.jpg

30707171_197729481018799_2605387926950903808_n.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.