pod-benesti.jpg

Autoritățile locale au propus ca, alături de podul de piatră care s-a prăbușit în 2014 să fie realizată o punte pietonală, îm valoare de 600.000 de lei.

Podul de piatră de la Bănești este unul dintre cele mai vechi poduri din judeţul Prahova, construit pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Podul făcea legătura, înainte de construirea drumului naţional 1, între comuna prahoveană Băneşti şi municipiul Câmpina,

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În urmă cu trei ani, în aprilie 2014, podul s-a prăbuşit subit și, din fericire, nimeni nu a fost rănit, mai toți spunând că de vină ar fi eroziunea solului.

La acea dată localnicii și-au exprimat mâhnirea după ce au văzut că podul peste râul Doftana a căzut, cu atât mai mult cu cât oamenii făceau naveta pe aici spre Câmpina, chiar dacă DN1 ar fi putut să fie o a doua cale de acces..

Recent, reprezentanții Consiliul Județean Prahova au anunțat că autorităților locale propun realizarea unei punți pietonale lângă podul prăbușit, fiind eliberat deja certificat de urbanism în acest sens.

Astfel, podul de piatră construit pe vremea lui Cuza ar urma să aibă destinația numai de monument.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg