consiliul judetean prahova consolidare cladire

Clădirea este situată în zona centrală a Ploieștiului și a fost expertizată în clasa I de risc seismic. Proprietar este Consiliul Județean Prahova, iar în prezent aici își desfășoară activitatea CNSLR Frăția, dar și Tribunalul Prahova - Secția Contencios.

 

„Există o expertiză care atestă faptul că această clădire este în clasa I de risc seism. Consiliul Județean Prahova a comandat un studiu în vederea consolidării clădirii. În momentul începerii lucrărilor, chiriașii Consiliului Județean Prahova trebuie să își găsească alte spații”, a susținut Bogdan Toader, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.

Potrivit președintelui CNSLR Frăția Prahova, Gheorghe Neaga, „expertiza realizată nu a fost adusă la cunoștința noastră, aceasta fiind efectuată pe vremea când președintele CJ Prahova era Florin Anghel.”. „Este adevărat că această clădire aparține Consiliului Județean Prahova. Până în 1993, s-a aflat în proprietatea noastre, însă a fost preluată în baza unei hotărâri de Guvern. În cazul în care vor începe lucrări de consolidare, vom încerca să obținem prin închiriere un nou sediu de la Consiliul Județean Prahova”, a declarat Gheorghe Neaga, președintele CNSLR Frăția.