deplasare anglia explicatii

După ce observatorulph.ro a scris despre plecarea în Anglia a trei manageri de proiecte cu fonduri europene, reprezentanții Primăriei Ploiești au oferit și primele explicații pe această temă, în sensul că este vorba despre participarea la o „conferință despre îmbunătățirea siguranței și a mobilității utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor publici”. Ce legătură are tema seminarului cu persoanele care au plecat în Anglia? Niciuna, dar nu contează, pentru că oricum reprezentanții Primăriei nu au prezentat proiecte, ci doar au ascultat cum alții au teme de viitor, până în 2030.

Potrivit Primăriei Ploiești invitația de deplasare în Anglia a reprezentanților din administrația locală este primită „de la POLIS (organizație europeană care activează în domeniul transportului ecologic)”. ”Scopul este de a participa la Conferința privind îmbunătățirea siguranței și a mobilității utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor publici Au avut loc întâlniri și cu reprezentanți ai Comisiei Europene care au prezentat programele de finanțare viitoare pentru orașe. Conferința a fost organizată în cadrul Programului Cadru 7 al UE referitor la cercetare și dezvoltare tehnologică în domeniul transportului”, ne-a răspuns primarul interimar al Ploieștiului, Cristian Ganea.

La conferința organizată în Anglia participă Milena Perpelea, care este manager de proiect la Parcul municipal Vest, directorul interimar al Direcţiei Tehnice Mădălina Crăciun, responsabil tehnic la proiectul referitor la Parcul Municipal Vest, dar şi la Centrul de excelenţă în afaceri pentru tineri întreprinzători, precum şi actualul city-manager al Ploieştiului, Anca Agapie, manager proiect la Centrul de excelenţă în afaceri pentru tineri întreprinzător.

Anca Agapie,city-managerul Ploieștiului, a declarat pentru observatorulph.ro că „în calitate de administrator public are competențe în mai multe domenii de activitate”. Există însă o dilemă. Dacă administratorul public al Ploieștiului se ocupă și de transport, de ce un viceprimar are strict coordonarea activității TCE?

Una peste alta însă, trebuie lămurit un aspect. Reprezentanții Primăriei Ploiești plecați în deplasare nu susțin prelegeri pe tema transportului, ci doar asistă la discuții.

„Noi am fost invitați ca participanți. Au fost anumite organizații și țări care au prezentat programe de dezvoltare până în 2030”, a explicat Anca Agapie pentru Observatorulph.ro, iar explicația dată nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Cât privește neînțelegerile create la Ploiești în timpul vizitei ofițerilor ADR, administratorul public al Primăriei Ploiești, Anca Agapie, susține că deplasarea în Anglia a fost programată cu o lună în urmă, în timp ce anunțul legat de vizita ofițerilor ADR  pe șantierele din Ploiești s-a făcut cu doar o săptămână înainte. 

Citește și: Scandal monstru la Primăria Ploieşti! Managerii de proiecte au plecat în Anglia

 

Mai mult, Anca Agapie susține că înainte de plecare a lăsat „totul în ordine”, în sensul că a lăsat un înlocuitor, iar pentru inspectarea de către ADR a Centrului de Execlență a făcut o programare pe data de 9 - 10 martie”.

Primăria Ploiești susține că toate costurile deplasării vor fi recuperate la raportările finale respectiv la sfârșitul proiectului, de la Comisia Europeană.