scandal primaria ploiesti

Scandalul s-ar fi declanșat, spun sursele noastre, ieri, în timp ce pe șantierele derulate cu fonduri europene au ajuns reprezentanții ADR Muntenia. Poate că totul ar fi trecut cu vederea, numai că, în momentul vizitei, spun aceleași surse, „oaspeții” au dorit să stea de vorbă cu managerii de proiecte, care însă erau plecați în ... Anglia. 

 

Vizita a fost efectuată de către reprezentanții Direcției Organism Intermediar ADR Muntenia. Verificările au vizat strict lucrările de la liniile de tramvai 102. Ofițerii de contract au dorit să discute cu managerii de proiecte... Așa s-a aflat că trei reprezentante ale Primăriei Ploiești au plecat în Anglia, diurna fiind suportată tot de municipalitate. Poate că despre acest aspect nu s-ar fi aflat nimic dacă ieri, înainte de ședință, spiritele nu se agitau, pe motiv că singura sală unde exista posibilitatea să aibă loc discuțiile era în biroul Ancăi Agapie. Însă city-managerul lipsea...

Pe lista persoanelor care efectuează deplasarea figurează Milena Perpelea, care este manager de proiect la Parcul municipal Vest, directorul interimar al Direcției Tehnice Mădălina Crăciun, responsabil tehnic la proiectul referitor la Parcul Municipal Vest, dar și la Centrul de excelență în afaceri pentru tineri întreprinzători, precum și actualul city-manager al Ploieștiului, Anca Agapie, manager proiect la Centrul de excelență în afaceri pentru tineri întreprinzător.

Totodată, Mădălina Crăciun este manager la proiectul care vizează înlocuirea tâmplăriei la CN I.L. Caragiale, iar Anca Agapie este manager de proiect pentru „Reabilitarea blocurilor”, dar și pentru proiectul care viza „Schimbare destinație din cazarmă în cămin de bătrâni”.

 

Ce se întâmplă cu proiectele sus-numite? Ei bine, la finele anului 2015 ar fi trebuit finalizate. Numai că nu s-a întâmplat acest lucru. Prin act adițional, termenul de finalizare al lucrărilor s-a prelungit până la 30 iunie, lucrările fiind continuate cu bani din bugetul local.

Primarul interimar al Ploieștiului, Cristian Ganea, a confirmat pentru observatorulph.ro faptul că cele trei persoane care sunt angajate și ale primăriei, dar dețin și calitatea de manager ori responsabil de proiecte cu fonduri europene sunt plecate în Anglia. Cât privește scopul deplasării, momentan sunt prea multe ședințe la primărie pentru a avea răspuns și la această întrebare.