apa potabila izvoarele

Problema a apărut în satele Homorâciu și Malu Vânăt, unde de distribuirea apei se ocupă două asociații non-profit.

Potrivit primarului comunei Izvoarele, Margareta Dinulescu, „pe 2 februarie, DSP Prahova a efectuat analize la apa distribuită atât la Homorâciu, cât și la Malu Vânăt. În ambele cazuri, rezultatele analizelor au scos la iveală că apa nu este potabilă, atât ca urmare a concentrației de clor, dar și ca urmare a prezenței unor bacterii coliforme și interococi, în apă regăsindu-se și clor rezidual liber. Primăria a vrut de multă vreme să predea sistemul de alimentare cu apă către un distribuitor autorizat, numai că oamenii din cele două sate s-au opus, susținând că Asociația de Apă Potabilă Homorâciu și Asociația de Apă Potabilă Malu Vânăt percep numai 2 lei/mc”, a declarat pentru Observatorulph.ro Margareta Dinulescu, primarul comunei Izvoarele.

Primarul comunei a susținut că a convocat la ora 15.00 o ședință la care a invitat să participe și reprezentanții celor două asociații non profit de distribuire a apei.

„Nu este un moft de-al meu. Este vorba de sănătatea locuitorilor. Momentan nu am solicitat sprijinul ISU Prahova pentru distribuirea de apă, pentru că oamenii mai au fântâni cu apă potabilă și mai consumă apă îmbuteliată. Problema trebuie rezolvată cât mai grabnic”, a declarat primarul comunei Izvoarele.

Potrivit anunțului Primăriei Izvoarele apa din rețeaua publică poate fi folosită numai pentru evacuarea apelor uzate, menajere. „Nu folosiți apa de la rețeaua publică pentru băut, gătit, spălat vase sau rufe”, este recomandarea Primăriei Izvoarele.

 

 

 

.