Aleșii locali ploieșteni au aprobat astăzi un nou regulament cu privire la amplasarea și funcționarea spațiilor comerciale cu caracter provizoriu pe terenurile ce aparțin domeniului public și privat al municipiului Ploiești.

 

Regulamentul ar urma să intre în vigoare de abia de la 1 ianuarie 2017, urmând ca „până la acea dată orice persoană să poată să vină cu completări și adăugiri”, a spus consilierul local George Botez, unul dintre cei care au susținut că s-a zbătut pentru stabilirea acestui regulament.

Potrivit regulamentului, de exemplu, comerciantul trebuie să achite o taxă de 50 de lei pentru analizarea documentației pentru fiecare amplasament în parte.

O altă explicație dată cu privire la aprobarea regulamentului a fost că, în ultima perioadă, există foarte multe memorii și sesizări din partea unor agenți economici care reclamă că, prin aprobarea unor noi amplasamente pe domeniul public le-a fost îngrădit accesul la spațiile comerciale.

 

Totodată, prin regulament s-au stabilit noi reguli. De exemplu nu se vor mai aproba construcții provizorii la o distanță mai mică de 50 de metri de o unitate de învățământ., la 10 metri de trecerile de pietoni, la trei metri de intrarea într-o clădire de orice fel, la 1,5 metri față de alte structuri de comerț ambulant ori de stațiile de transport persoane.

Liberalii au propus prorogarea, pe motiv că noile construcții provizore sunt foarte scumpe, însă proiectul a fost aprobat.