rampa deseuri ploiesti

Consiliul Județean Prahova a anunțat închiderea depozitului neconform al Ploieștiului, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, în cadrul sistemului de management integrat al deșeurilor (SMID).

Lucrările au fost derulate pe o suprafață de circa de 31 de hectare, aflate în domeniul public al Ploieștiului, la finalul proiectului urmând ca zona să se transforme în spațiu verde. Practic, cei care vor alege ca rută Centura de Est a Ploieștiului nu vor mai fi îngroziți de munții de deșeuri de la marginea Ploieștiului. Dar pentru închiderea depozitului neconform al Ploieștiului au trecut mai bine de șapte ani.

Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor a presupus încheierea mai multor contracte, privire realizarea de stații de transfer, dar și dotarea cu echipamente, respectiv pubele, containere şi compostoare pentru deşeuri.

Contractul privind derularea proiectului integral a fost semnat pe 18 februarie 2013. Valoarea totală a proiectului este de 203.238.611 lei, din care cheltuielile eligibile se ridică la 146.485.110 lei (fără TVA). Durata contractului inițială a fost de 31 decembrie 2015, însă contractul a fost prelungit, prin act adițional, cu încă șase luni..