Piața centrală din Ploiești arată groaznic, iar condițiile din incinta ei lasă mult de dorit. În incinta pieței centrale nu există grupuri sanitare. Reprezentanții SC Hale și Piețe susțin, însă, că sunt asigurate pentru comercianți grupuri sanitare, cu program non-stop, la subsolul Halelor Centrale.
Piața centrală din Ploiești nu oferă nici pe departe condițiile minime necesare pentru comercializarea de produse agro-alimentare, nici pentru comercianți, dar nici pentru cumpărători.
În lipsa unor investiții pentru construirea unei noi piețe, comercianții îndură temperaturile caniculare pe timpul verii și frigul pe timpul iernii.
De departe, una dintre problemele principale o reprezintă lipsa unor grupuri sanitare în incinta pieței centrale.
„Problema comercianților este ca nu au un grup sanitar în piață. Se duc la cel din Hală, unde nu functionează mereu apa, însă, miercurea și sâmbata, de exemplu, hala se închide devreme, iar duminica nu este deschisă deloc”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro.
„Nu avem cel puțin un grup sanitar în piață”, recunosc comercianții, care susțin că singura alternativă este să-și lase marfa pe tarabă și să alerge în incinta de la Halele Centrale.
Cea mai mare piață din Ploiești nu are grupuri sanitare
Pe platoul de la piața centrală din Ploiești nu există niciun grup sanitar, lucru recunoscut și de reprezentanții SC Hale și Piețe, care spun, însă, că este amenajată o toaletă, cu program non-stop, la subsolul Halelor Centrale, în afară de grupurile sanitare existente în incinta clădirii.
„Pe platoul de la piața centrală nu sunt grupuri sanitare. Nu au fost niciodată, din cauza canalizării care este subdimensionată.
Pentru comercianți, în afară de grupurile sanitare din incinta Halelor Centrale, există o toaletă deschisă non-stop la subsolul clădirii, în zona rampei pentru aprovizionarea cu marfă. Toaleta este deschisă non-stop inclusiv în perioada în care clădirea Halele Centrale este închisă.
Distanța dintre piața centrală și grupurile sanitare este mai mică de 10 metri. Toaleta de la subsolul Halelor Centrale a fost modernizată anul trecut, toate instalațiile sanitare fiind schimbate.
Este o toaletă cu mai multe grupuri sanitare, cu gresie și faianță, cu instalații sanitare din inox. Aici este o persoană care efectuează curățenie”, ne-a declarat Marian Iordache, directorul adjunct al SC Hale și Piețe.
În toată România nu mai există asemenea piețe mizerabile! Ar trebui să vă convingeți,părăsind biroul! Scuzele dvs. sunt jenante.
Este cel mai infect loc din Ploiești,pe jos se lipește încălțămintea de cât jeg există,nu mai vorbim de comercianții de etnie romă care te fură la cantar, și îți pune in pungă marfă stricată.
Nici nu se poate numi piața.Este un jeg,o mizerie. Nu cred că mai există în toată țara în marile orașe o astfel de piață. Mizerie și un aspect degradant. Îți e scârbă sa cumperi din așa jeg de piață. Rușine să vă fie. Numai scuze și lefuri uriașe. Poate noul primar va va destitui pe toți.
Jeg,mizerie,lipsa de igena,IORDACHE,mai iesi din birou,ca nu poate sa ti faca munca BADESCU !
Aia cu canalizarea subdimensionate,este cioaca de ,,paulesti”,dar un jurist,PUS, director tehnic-administrativ….este ca un,, anus impotriva naturii „…finu lu’Nasu …!!! Sinecuristi… !!!
Este adevărat!Mai adăugați și modul în care comercianții care nu sint producători înșeală cetățenii fie la cîntar fie nu-ți dă restul care trebuie.Comerciantii neproducători aranjează produsele corecte in exteriorul tarabei iar în interior depun pe cele de proasta calitate și pe care ți le pun in sacosa.Daca protestezi sar cu toții la tine așa că te mulțumești că nu ai luat și bătaie.Ar trebui că legea sa se instaleze și în piața de legume de la Halele Centrale
Nu mai sunt organe de control in pietele orasului . In Piata Hale nu mai este nimeni care sa ii verifice de provenienta marfii , calitatea produselor sau furtul la cantarele masluite . Unde sunt ? Politia Pietei , OPC , DSV ?